Üniversite adayları, her yıl düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için bilgi arayışına geçti. Ocak ayının son günlerinde, YKS başvuru tarihleri ve başvuru ücreti konuları öne çıkmaya başladı. Öğrenciler, TYT (Temel Yeterlilik Testi), AYT (Alan Yeterlilik Testi) ve YDT (Yabancı Dil Testi) başvuru ve sınav tarihlerini merak ediyor. İşte ÖSYM tarafından yayımlanan 2024 YKS takvimi.

Her yıl düzenlenen üniversite sınavı için hazırlıklar devam ediyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) adayları, YKS başvuru tarihleri ve başvuru ücreti konularında araştırmalar yapıyor. YKS, Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç oturumdan oluşuyor. İşte YKS için önemli olan başvuru tarihi ve diğer detaylar.

YKS Başvuruları Ne Zaman

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumları (TYT-AYT-YDT) için başvuru işlemleri, 1-26 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

2024 YKS geç başvuru tarihi ise 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında alınacak.

YKS Başvuru Ücreti Ne Kadar?

2024 YKS başvuru ücreti henüz açıklanmadı. Önceki yıl, her oturum için YKS başvuru ücreti 115 TL olarak belirlenmişti.

YKS Başvurusu Nasıl Yapılır?

YKS başvuru işlemi ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi'ne giriş yapılarak, gerekli bilgiler doldurulduğunda ve ücret ödendiğinde tamamlanıyor.

Üniversite Sınavı Ne Zaman?

Eğitimcilere karşı şiddet doğrudan tutuklama sebebi sayılacak Eğitimcilere karşı şiddet doğrudan tutuklama sebebi sayılacak
  • Yükseköğretim Kurumları Sınavı 1. Oturum (TYT) 8 Haziran 2024 tarihinde uygulanacak.
  • Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2. Oturum (AYT) 9 Haziran 2024 tarihinde uygulanacak.
  • Yükseköğretim Kurumları Sınavı 3. Oturum (YDT) 9 Haziran 2024 tarihinde uygulanacak.

Üniversite Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

YKS sonuçları 17 Temmuz 2024 tarihinde açıklanacak.