Türk televizyon piyasası, 2024'ün ilk gününe Latin Amerika'dan gelen şaşırtıcı bir haberle sarsıldı. Latin Amerika'nın üç büyük streaming platformundan biri olan HBOMax, 2023 yılında en çok izlenen 10 pembe diziyi açıkladı. İşte sürpriz bir şekilde, bu listede Türk dizilerinin büyük bir başarı elde ettiği ortaya çıktı.

TRT'nin "Köle İsaura" Dizisinden 48 Yıl Sonra

Latin Amerika, pembe dizilerin anavatanı olarak bilinirdi. Ancak, bu kez 1976 yılında TRT Televizyonunda yayınlanan "Köle İsaura" dizisinin ardından Türk dizileri bu pazarda büyük bir etki yaratmış durumda. HBOMax, 2023 yılında en çok izlenen 10 dizinin tam 9'unun Türk dizileri olduğunu açıkladı.

Latin Amerika Pazarını Fetheden 9 Türk Dizisi

Bu 9 Türk dizisi şunlar:

  1. Sen Çal Kapımı
  2. Sadakatsiz
  3. Yargı
  4. Aşk Mantık İntikam
  5. Kadın
  6. Mucize Doktor
  7. Kara Sevda
  8. Kızım
  9. Baraj

Sadece beşinci sırada, Dos Vidas adlı İspanyol dizisi yer alıyor. Bu 9 Türk dizisinin 2'si Ay Yapım'a ait, geri kalan 7'si ise MedYapım'ın imzasını taşıyor.

Türkiye'nin İHA Gücü mü, Yoksa Yumuşak Gücü mü?

Yazar, Türkiye'nin yıllardır savunma sanayisine vurgu yaparak "Güçlü devlet" imajını ön plana çıkardığını ancak asıl gücünün "Soft Power" veya yumuşak güç olduğunu ifade ediyor. Televizyon dizilerinin özellikle Latin Amerika, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Rusya ve Asya Cumhuriyetleri gibi bölgelerde Türkiye'nin modern ve güzel yüzünü gösterdiğini vurguluyor.

Yılbaşı Gecesini Antarktika'da Geçirmek Nasıl Bir Duygudur

İki tanınmış Türk, Murat Vargı ve film yapımcısı kardeşi Ömer Vargı, yılbaşı gecesini Antarktika'da bir gemide geçirdiler. Yazar, bu deneyimi, dünya üzerinde keşif yapan ünlü kaşifler gibi hayranlıkla karşıladığını belirtiyor. Antarktika'da yılbaşı nasıl geçirildiğini sorduğunda, zamanın farklı hissedildiğini ancak genel olarak her şeyin normal olduğunu ve insanların gemide özel kıyafetlerle kutlamalara katıldıklarını öğreniyor.

Önümüzdeki Günlerde Türkiye, Burada Kalıcı İstasyon Kuruyor

Antarktika'da Türkiye'nin 7 yıldır aktif olduğunu belirten yazar, bugüne kadar 120 bilim insanının bu bölgeye gittiğini ve şu anda Türkiye'nin burada kalıcı bir istasyon kurduğunu açıklıyor. Murat Vargı'nın, "Çöpüne Sahip Çık Vakfı Kurucusu ve Başkanı" olarak görev aldığını ifade ediyor ve bu misyonun Cumhurbaşkanı eşi Emine Erdoğan'ın sıfır atık konusundaki çabalarını destekleyeceğini düşünüyor.

İstanbul'daki Çöpün Antarktika'da Ne İşi Var

Yazar, İstanbul'daki çöpün Antarktika'da neden önemli olduğunu açıklıyor. Örneğin, İstanbul'daki plastik atıkların burada mikro plastik haline geldiğini ve Antarktika'nın dünyanın akciğerleri olduğunu belirtiyor. Antarktika'ya gitmenin, ölmeden önce gerçekleştirmek istediği şeylerden biri olduğunu paylaşıyor.