Operasyon, İstanbul Başsavcılığı, MASAK ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirildi.

Yapılan çalışmalar sonucunda örgüt lideri Sait Emiri'nin, İzmir'de başka birinin kimlik bilgilerini kullanarak kaldığı otelde yakalandığı belirtildi. Operasyon kapsamında ele geçirilen deliller arasında 120 bin dolar, 80 bin Euro, 500 bin dolar değerinde 9 adet lüks saat, 15 şirket, 10 araç, 17 taşınmaz ve 9 şirket ortaklık payı bulunuyor.

Bakan Yerlikaya, operasyonun detayları hakkında yaptığı açıklamada, "Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz. Operasyonlarımız şafak sökerken de gün batarken de kararlılıkla devam edecek." ifadelerine yer verdi.

Operasyonu yürüten ekiplerin başarısını vurgulayan Yerlikaya, İstanbul Başsavcılığı ve MASAK'ı tebrik ederek, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." dedi.

Kedi-Köpek oteline silahlı saldırı Kedi-Köpek oteline silahlı saldırı

Sait Emiri'nin örgüt lideri olarak yakalanmasıyla birlikte, suç gelirlerini aklama çabalarının önüne geçildiği ve organize suç örgütlerine yönelik mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulandı. Operasyonun, suçla mücadelede Türkiye'nin kararlılığını bir kez daha ortaya koyduğu belirtildi.