Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 1966 yılında Trabzon’da doğdu. Memişoğlu, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, kariyerine genel cerrahi alanında devam etti. 2016 yılından bu yana İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak görev yapan Memişoğlu, sağlık camiasının yakından tanıdığı bir isimdir. 2024 yılında Sağlık Bakanı olarak atanmasıyla birlikte, Türkiye’nin sağlık politikalarını yönlendirecek önemli bir görev üstlendi.

Kemal Memişoğlu Ne Doktoru?

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, genel cerrahi uzmanıdır. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1990 yılında mezun olduktan sonra, 1995 yılında Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden genel cerrahi uzmanlığını aldı. Meslek hayatı boyunca çeşitli hastanelerde ve üniversitelerde çalışarak, genel cerrahi alanında önemli bir kariyer yapmıştır. 2008 yılında genel cerrahi doçenti ve 2016 yılında profesör unvanını almıştır. Aynı zamanda ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış çok sayıda bilimsel çalışması bulunuyor.

İğrenç istismar davasında gizlilik kararı İğrenç istismar davasında gizlilik kararı

Kemal Memişoğlu Nereli?

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, aslen Rizeli olup, 1966 yılında Trabzon’da doğmuştur. Eğitim hayatını Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladıktan sonra, kariyerine İstanbul’da devam ediyor. İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekimlik yapmış ve İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak önemli görevler üstlenmiştir. Evli ve üç çocuk babası olan Memişoğlu, kariyerine sağlık alanında yaptığı katkılarla sürdürüyor.

Editör: Elif Erbay