Günlük hayatımızın olmazsa olmazı olarak kabul ettiğimiz akıllı telefonlar ve sosyal medya günümüzün her dakikasına nüfuz ederken giyilebilir teknoloji ürünlerinde öncü olarak kabul edilen akıllı saatler bize “sosyal ve akıllı” dünyaya her dakika daha konforlu şekilde bağlı kalmamızı sağlıyor.

Apple iPhone 16 lansmanında istediğini bulamadı Apple iPhone 16 lansmanında istediğini bulamadı

Yeni Apple Watch

İlk nesillerde günlük aktivite ve limitli telefon özelliklerini bileğimize entegre eden akıllı saatler, günümüzde nabız, kandaki oksijen, ekg, gibi çok daha detaylı sağlık ölçümlerini raporlayabilmekte. Akıllı saat teknolojisinin öncülerinden olan Apple, yeni nesil saat modelinde bir önceki nesillere göre daha çeşitli yenilikler üzerinde duruyor.

Yeni Nesil Apple Watch Çıktı
Yeni Apple Watch modelinin (Tahmini olarak Watch 10 veya Watch X) tasarımında göze çarpan ilk yenilik Daha geniş bir gövde ile önceki nesillere göre gözle görülür bir incelme ve daha küçük çerçeveli geniş bir ekran olduğu şeklinde.

Watch Ultra’dan bile büyük ekran geliyor

Sızdırılan görsel ve tasarım çıktılarına göre yeni nesil Apple Watch boyut olarak önceki nesilden büyük fakat Watch Ultra’dan daha küçük olmasına rağmen dar çerçeve sayesinde 2 inçlik ekranı ile birlikte Watch Ultra’dan bile büyük bir ekrana sahip olacak.

Yeni Apple Watch Kayışı

Kayışta Değşikliğe Gidiliyor

Edinilen bilgilere göre yenilenen tasarımda değişen dış kasa, yeni tip kayış bağlantısı sunacağını gösteriyor. Bu demek oluyor ki yeni Apple Watch modelinde önceki nesillere ait kayışlar kullanılamayabilir.

Ekran ve Çipset

Yeni Apple Watch modelinde daha az güç tüketen OLED ekran ile birlikte daha ince kasa kullanılmasını sağlayan bir anakart kullanılacağı söylentiler arasında. İçerisinde kullanılacak işlemci hakkında henüz net bir bilgi yok.

Tansiyon Ölçebilecek, uyku apnesini teşhis edecek.

Akıllı saatler sağlık ölçümleri ile ön plana çıkarken yeni nesil Apple Watch modelinde mevcut özelliklere ek olarak tansiyon ölçümü özelliği sunabilecek. Tansiyon ölçümünün bir tansiyon aleti gibi sayısal olarak değil, ani çıkış ve inişlerde bildirim verme şeklinde çalışacağı söylentiler arasında.
Uyku döngüsünün takibi zaten Apple Watch modellerinde bilinen bir özellik iken, yeni nesilde kandaki oksijen verileri ile eş zamanlı çalışarak uyku apnesinin saptanabileceği konuşuluyor. Mevcut durumda kandaki oksijen sensörü patent sorunları gereği devre dışı bırakılmıştı. Yeni nesilde Apple bu özellikler ile tekrar karşımıza çıkabilir.

Çıkış Tarihi
İlk Watch modeli Eylül ayında tanıtılıp sonraki yıl bahar mevsiminde tanıtılmıştı. Bu durumda 10’uncu yıla özel modelin 2024 sonbahar ile 2025 ilkbahar arasında çıkacağı tahminler arasında.
 

Editör: Haber Merkezi