Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yeni başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu, göreve başlar başlamaz ilk icraat olarak Merkez Hakem Kurulu'nda (MHK) değişime gitti. Daha önce görevde yer alan kurullardaki kişilerin istifasını isteyen Hacıosmanoğlu, yeni atamalara hızla başladı.

Beklenen isimler arasında yer alan Ferhat Gündoğdu, Merkez Hakem Kurulu başkanlığına atanarak resmen göreve başladı. Gündoğdu'nun ataması, TFF tarafından bugün yapılan açıklama ile duyuruldu.

Resmi siteden yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

Türkiye Futbol Federasyonu 23 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirdiği Yönetim Kurulu Toplantısı ile; Merkez Hakem Kurulu'na TFF Statüsü'nün 43. Maddesi ve Merkez Hakem Kurulu Talimatı'nın 3. Maddesi uyarınca aşağıdaki başkan ve üyelerin atanmasına karar verilmiştir: 

Başkan:

Dr. Ferhat Gündoğdu

Üyeler:

Ahmet Şahin
Yunus Yıldırım
Sebahattin Şahin
Hikmet Öksüzoğlu
Mustafa Kamil Abitoğlu
İbrahim Çınar
Ziya Çetin
Ali Zağlı

UEFA, Beşiktaş ve Trabzonspor'a ceza vermedi UEFA, Beşiktaş ve Trabzonspor'a ceza vermedi

Geçmiş Dönemdeki Faaliyetleriyle Dikkat Çekmişti

Ferhat Gündoğdu, Nihat Özdemir döneminde 19 Ekim 2021'de MHK başkanlığına getirilmiş ve görev süresince birçok tartışmalı karara imza atmıştı. Özellikle ‘8 Mart Operasyonu’ olarak bilinen ve aralarında Cüneyt Çakır ile Fırat Aydınus'un da bulunduğu 18 hakemi görevden uzaklaştırması büyük yankı uyandırmıştı. Ancak, Tahkim Kurulu’nun kararı bozmasıyla bu hakemler görevlerine geri dönmüştü. Gündoğdu, Nisan 2022'de istifa etmişti.

İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığındaki TFF yönetimi, Gündoğdu’nun tecrübesi ve kararlılığına olan güvenini belirterek, MHK'da yeni bir dönem başlatmayı hedefliyor. Gündoğdu'nun atanmasıyla birlikte, hakem yönetiminde köklü değişikliklerin yaşanması bekleniyor.