Dünya

Yemen'i bombalayan İsrail jetlerinin yakıtı Suudi Arabistan’dan mı?

Yemen’e hava saldırısı düzenleyen İsrail jetlerinin Suudi Arabistan üzerinde yakıt ikmali yaptığı iddia edildi.

Loading...

Abone Ol

Sosyal medyada yayınlanan bir videoda, İsrail ordusunun pazar günü Yemen'i bombaladığı savaş uçaklarının, Tel Aviv ile diplomatik ilişkisi olmayan Suudi Arabistan hava sahasında uçtuğu görüldü.

İsrail yayınladı 

İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) Online kanalı, İsrail'in Yemen'in Hudeyde limanına düzenlediği ve çok sayıda işçinin ölümüne yol açan saldırı sırasında kullanılan yakıt ikmal uçağının içinden bir görüntü yayınladı.

Yakıt ikmalinde kullanılan Boeing 707 uçağının uçuş görüntüleri, altta Kızıldeniz'i ve engebeli bir çöl kıyı şeridini gösteriyordu.

Uzmanlar yeri tespit etti

Ayrıca bölge uzmanları sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda, saldırıda kullanılan İsrail F35'lerinin izlediği yörüngede kameraya yansıyan arazinin Suudi Arabistan'ın kuzeybatısındaki El-Humidah bölgesi olduğunu bildirdi.

CNN'in uluslararası diplomatik editörü Nic Robertson, "Suudi Arabistan'ın kehribar çölü sağımda, Mısır kıyıları solumda kayıyor, sonra devasa bir F35 savaş uçağı minik ekranı dolduruyor" diye yazdı.

Ayrıca Hudeyde limanına saldırı düzenleyen F35'lerin, uçuş sırasında yakıt ikmali yapmadan Yemen'e ulaşacak menzilinin olmayacağı belirtildi.

Saldırılarda işçiler öldü

İsrail ordusu, pazar günü Hudeyde Limanı'na hava saldırısı düzenleyerek, iki elektrik santralini hedef aldı.

Yemen Sağlık Bakanlığı, saldırılarda 4 kişinin öldüğünü, 40 kişinin yaralandığını açıkladı.