Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava durumu raporunu paylaştı. Ülke genelinde uyarıların yapılacağı tahmin ediliyor. Sıcaklık ve olumsuz olaylar raporunda parçalı ve çok bulutlu hava bekleniyor. Kayseri, Niğde ve Rize dışında yer yer kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi. Yağışların etkili ve şiddetli olması beklenen ilçeler ise; Batı Akdeniz, İç Anadolu, İç Ege, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ve Bilecik, Elazığ, Bingöl, Erzincan, Muş, Tunceli ve Bitlis. Güneydoğu Anadolu'da toz hareketi olacağı konusunda uyarı verildi.

25 İLDE SARI VE TURUNCU KOD UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ülke genelinde uyarılar yaptı ancak 25 ilde ciddi uyarılar oldu. Sarı ve turuncu kodlarla uyarıda bulunan Meteoroloji Genel Müdürü haftalık raporunu paylaştı. Yaz mevsiminin gelmesinin ardından hava durumu verilerine göre bahar mevsiminin etkisi devam ediyor. Sarı ve turuncu alarm kodu altındaki 25 ilçe şu ilçelerden oluşuyor; Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Bingöl, Bitlis, Bolu, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, İzmir, Kastamonu, Kütahya, Manisa, Mardin, Muğla, Muş, Siirt, Uşak, Batman, Şırnak, Karabük illeri için sarı; Isparta ve Burdur. Isparta ile Burdur’da turuncu kod, diğer iller için sarı kodlu uyarılara yer verildi.

HAVA SICAKLIĞI

Hava koşullarının karmaşık süreci nedeniyle hava sıcaklığında herhangi bir düşüş beklenmiyor. Yurt genelinde beklenen bulutlu hava nedeniyle vatandaşlar uyarıldı. Türkiye'nin kuzeydoğusunda hava sıcaklığının bazı yerlerde normalin 2-4 derece üzerinde olacağı tahmin ediliyor.