Ercan Küçük - Haber Merkezi

Yavuz Ağıralioğlu, İyi Parti’de Genel başkan yardımcılığı ve parti sözcülüğü gibi görevler üstlendikten sonra Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına itiraz ederek istifa etmişti. İstifanın ardından parti kurma çalışmalarına başlayan Ağıralioğlu bu çalışmalarında sona geldi. 29 Ekim’de kuruluşunun ilan edilmesi beklenen partinin genel merkez binası tutuldu. Hatta partinin kuruluş ilanında 44 il teşkilatlarına atamalarının yapılmış olacağı öğrenildi.

PKK/KCK soruşturma kapsamında 12 şahısa işlem yapıldı! PKK/KCK soruşturma kapsamında 12 şahısa işlem yapıldı!

İyi Partililere davet telefonları

Samimi Haber’in parti kulislerinden edinilen bilgilere göre, İyi Parti’de yapılan hataları tespit edip farklı yöntem izleyeceği, ‘siyasi ailem’ kavramını öne çıkaracağı belirtilen Ağıralioğlu’nun partisinde İyi Parti’de birlikte siyaset yaptığı isimler dikkat çekiyor. Partinin teşkilat başkanı olarak İyi Parti 27. Dönem Aksaray milletvekili Ayhan Erel görevlendirildi. 7 Eylül’de İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile görüşerek istifa ettiğini duyuran Erel’in parti içinde yakın olduğu kişilere arayarak, “Sana burada ihtiyaç var” diyerek yeni partiye davet ettiği de öğrenildi.

İyi Parti’de Ekonomi Politikaları Başkanlığı da yapan Prof. Dr. Bilge Yılmaz’ın kurucular arasında yer alacağı daha önce basında yer almıştı. Samimihaber’in edindiği bilgilere göre İyi Parti’den Kasım ayında istifa eden Bankacılık ve Finans Uzmanı Dr. Can Pamir de partide yer alabilir. İyi Parti Kurucular Kurulu’ndan istifa eden Emine Küçükali, İyi Parti Adana Milletvekili Adayı Nihal Ağca da Ağıralioğlu’nun ekibinde yer alması beklenen isimler arasında yer alıyor.

14 Mayıs’ta yapılan genel seçimlerde yeniden milletvekili adayı gösterilmeyen İyi Partili Feridun Bahşi de Mayıs ayında yaptığı Yavuz Ağıralioğlu ziyaretini sosyal medya hesaplarından şu cümlelerle paylaşmıştı: “Değerli kardeşim, 27. Dönem mecliste birlikte İyi Parti milletvekili olarak görev yaptığımız Yavuz Ağıralioğlu’nu yeni parti kurma çalışmalarını yürüttüğü karargahında Murat Kaplan ile birlikte ziyaret edip gelişmelerle ilgili bilgi alıp, fikir alışverişinde bulunduk…” Bahşi’nin de Ağıralioğlu’nun kuracağı partiye katılması sürpriz olarak görülmüyor.  

Genel seçimlerde İyi Parti’den Zonguldak milletvekili adayı olan Batu Müftüoğlu’nun da yeni partinin kurucular kurulunda olması bekleniyor. İyi Parti’den 27. Dönem Konya Milletvekilliği yapan Fahrettin Yokuş’un danışmanının yeni partide gençlik kolları genel başkanı olacağı da konuşulan iddialar arasında yer alıyor. Partinin kurucuları arasında başka İyi Partili isimlerin olması da bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi