Araştırmalar gençlerin yaşlı nesillere göre daha az mutlu olduğunu gösteriyor.

Küresel araştırmalar "gençlerin gerçekten zor durumda olduğu"nu göstermesinin ardından küresel araştırmalar, gençlerin "orta yaş krizine eşdeğer" acı çektikleri için yaşlılara göre daha az mutlu olduklarını ortaya koydu.

gelecekten-baska-bir-sey-dusunmemek-mutsuz-olmaniza-neden-olan-hatali-yaklasimlar

ABD'li genel cerrah Dr. Vivek Murthy, çocukların sosyal medyayı kullanmasına izin vermenin onlara güvenli olduğu kanıtlanmamış ilaçlar vermek gibi olduğunu söyledi. Hükümetlerin son yıllarda sosyal medyayı kontrol altına alamaması araştırmacılar tarafından yıkıcı olarak tanımlanıyor.

2024 Dünya Mutluluk Raporu'na göre, 30 yaş altındakilerin refahındaki düşüş, ABD'yi en mutlu 20 ülke listesinden çıkardı.

ABD'de 15 ila 24 yaş arası insanların yaşlı nesillere göre daha mutlu olarak ölçüldüğü 12 yılın ardından bu trend 2017'de tersine döndü. Batı Avrupa'da da aradaki fark daraldı ve aynı değişim önümüzdeki yıllarda da devam edecek gibi görünüyor.

Murthy, raporun bulgularını "Gençlerin ABD'de ve giderek tüm dünyada daha fazla mücadele ettiğine işaret" etti. Halen sosyal medya platformlarının çocuklar ve gençler için güvenli olduğunu kanıtlayan veriler yeterli değil. Bu yüzden gençlerin gerçek hayattaki sosyal bağlantılarını geliştirmek için uluslararası eylem çağrısında bulundu.

Oxford Üniversitesi Refah Araştırma Merkezi, Gallup ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı tarafından koordine edilen, 140 ülkede yıllık refah barometresi olan Dünya Mutluluk Raporu, "özellikle Kuzey Amerika ve Batı Avrupa'da [gençlerin mutluluğunda] endişe verici düşüşler" gösterdiğini söyledi.

"Dünyanın bazı yerlerinde çocukların orta yaş krizine eşdeğer bir durumu zaten yaşadığını düşünmek, acil politika eylemi gerektirir" dedi.

Beslenme ve Diyet Uzmanından uyarılar Beslenme ve Diyet Uzmanından uyarılar

Kaynak:TheGuardian
Çeviri:Elif Erbay