Yargıtay başkanı seçimi için yapılan oylamalarda adayların hiçbiri ilk iki turda gereken oy oranını alamadı. Üçüncü turda da sonuç değişmeyince seçim dördüncü tura kaldı. Dördüncü tur oylamada Mehmet Akarca, Ömer Kerkez ve Muhsin Şentürk yarışacak. Eğer bu turdan da sonuç çıkmazsa seçim yeniden yapılacak.

Yargıtay seçimleri 26 Mart'a kaldı! 3 oturumda da salt çoğunluk çıkmadı Yargıtay seçimleri 26 Mart'a kaldı! 3 oturumda da salt çoğunluk çıkmadı

Geçen dönem Yargıtay Başkanı Muhsin Şentürk'ün yönetiminde çok sayıda önemli karara imza atan 3. Ceza Dairesi, Can Atalay dosyasında verilen hak ihlali kararına uymayarak üyeler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Aynı daire, FETÖ ve casusluk yargılamalarına ilişkin de önemli kararlar almıştı. Son olarak, eski istihbaratçı Enver Altaylı hakkında verilen hapis cezalarını onaylamıştı.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca da Anayasa Mahkemesi'ne yönelik eleştirilerde bulunmuş, "Yargısal aktivizm değil de bir yönlendirme yoluna başvurması daha doğru olur" demişti. Akarca, Anayasa Mahkemesinin FETÖ kapsamında verdiği bir ihlal kararına atıf yaparak, "Anayasa Mahkemesi, kendi kararlarında dahi değindiği konularının dışına çıktığını zaman zaman görüyoruz" açıklamasını yapmıştı. Akarca, Yargıtay kararlarında sendika üyeliği, gazete aboneliği, Bank Asya'ya para yatırma gibi unsurların tek başına örgüt üyeliği olarak değerlendirilmediğini vurgulamıştı.

5. Turda da çoğunluk sağlanamadı

Seçimin ilk üç turunda hiçbir adayın 348 olan Yargıtay üye sayısının salt çoğunluğu en az 175 oyu alamaması üzerine bugün dördüncü tur oylama yapıldı.

Oylama sonucu Yargıtay Başkanı Akarca 105, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 127, 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk ise 96 oy aldı.

SEÇİM YİNE YARINA KALDI

Bu sonuçla seçim yarın yapılacak altıncı tur oylamasına kaldı. Altıncı tur oylamasına yeniden adaylık başvurusunda bulunanlar da katılabilecek.

Narkoçelik-14 operasyonuyla 42 ilde 321 zehir taciri yakalandı Narkoçelik-14 operasyonuyla 42 ilde 321 zehir taciri yakalandı

Seçimlerde üye tamsayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması gerekiyor.