Los Angeles Times'ın haberine göre, Beverly Hills Birleşik Okul Bölgesi'nin yönetim kurulu, materyalin üretilip dağıtılmasında en fazla rol oynadığı belirlenen 5 öğrenciyi okuldan atma kararı aldı. Karar, çocuklar ve aileleri tarafından itiraz edilmedi.

Los Angeles Polis Departmanı ve Los Angeles Bölge Savcılığı, olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma yürütüyor ancak henüz herhangi bir cezai yasal işlem başlatılmadı. Kaliforniya yasaları, çocuk pornografisi bulundurmayı ve rıza dışı çıplak fotoğraf paylaşmayı suç sayıyor, ancak gerçek kişilerin görüntülerini taklit eden sahte fotoğraflarla ilgili net bir yasal düzenleme bulunmuyor.

Trump destekçileri yapay zeka ile üretti! Trump destekçileri yapay zeka ile üretti!

Japonya’da Filistin’e destek gösterisi Japonya’da Filistin’e destek gösterisi

Beverly Hills olayı, kadın ve kız çocuklarının hedef alındığı yapay zeka veya "deepfake" vakalarının artış gösterdiği bir dönemde yaşanan son örneklerden biri. Bu tür olaylar, sadece Beverly Hills'teki okullarla sınırlı değil; New Jersey ve Washington eyaletlerindeki okullar da benzer sorunlarla karşı karşıya.

New Jersey'deki yasa yapıcılar, bu tür materyalleri yasaklayan bir kanun çıkarmak için çaba gösterirken, Washington DC'de "deepfake teknolojisinin yarattığı tehditlere karşı ulusal güvenliği koruma ve zararlı deepfake mağdurlarına yasal başvuru hakkı sağlama" amacıyla bir yasa tasarısı sunuldu.yaşadıklarını bildirirken, New Jersey'deki yasa yapıcılar bu materyalleri yasaklayan bir kanun çıkarmaya çalışıyor.

Öte yandan Washington DC'de "deepfake teknolojisinin yarattığı tehditlere karşı ulusal güvenliği koruma ve zararlı deepfake mağdurlarına yasal başvuru hakkı sağlama" amacıyla bir yasa tasarısı sunuldu.

The Independent daha fazla yorum talebiyle cuma öğleden sonra Beverly Hills Birleşik Okul Bölgesi'yle temasa geçse de henüz yanıt alamadı.