Bilim ve Teknoloji

Yapay zekaya yenildi emekli oldu

Bugünlerde yapay zekalar tarafından yenilen, en iyi Go oyuncusu Lee Saedol dillere düştü. Google’ın AphaGo ismini verdiği ve özel olarak geliştirdiği yapay zeka ile maç yapan Lee Saedol yenilmesinin ardından emekli oldu.

Abone Ol

18 kez dünya şampiyonu unvanını kazanan ve sezgisel ve yaratıcı oyun tarzıyla tanınan Saedol, yaşadığı bu büyük yenilginin ardından kısa bir süre içinde emekliliğini ilan etti. New York Times'a röportaj veren eski dünya şampiyonu, yapay zekaya karşı mağlup olduğu günün ardından her yeni gelişmeyi yakından takip ettiğini samimiyetle açıkladı.

Eski dünya şampiyonunun yaptığı açıklamada;

“O kadar şaşkınım ki kaybedeceğimi hiç düşünmemiştim. AlphaGO’nun bu kadar mükemmel Go oynayabileceğini tahmin etmiyordum. Yapay zekaya kaybetmek, tüm dünyamı darmaduman etti. Yapay zekadan şimdilik ben musdarip olmuş olabilirim ama yakında herkes bu sonla karşı karşıya gelecek ve bence mutlu bir son görmeyeceğiz. Profesyonel oyuncular, yapay zekanın algoritmalarını çalışarak aradaki farkı kapatmaya çalışıyorlar ancak başarmaktan çok ama çok uzaktalar. Oyundan daha fazla zevk alamayacağımı biliyordum ve bu yüzden emekli olmaya karar verdim.”dedi.