Gündem

Yangınlarda son durum: Bakan Yumaklı'dan açıklama

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gün içerisinde 3 yangın daha çıktığını 4 yangının ise enerjisinin düşürüldüğünü belirtti. Yumaklı, "8 aktif yangınla mücadele sürüyor" dedi.

Abone Ol

Türkiye'de orman yangınlarıyla mücadele fedakar bir biçimde devam ederken Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, müdahale çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi.

Bakan Yumaklı, 8 aktif yangınla mücadelenin sürdüğünü belirtti.

Bakan Yumaklı'nın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Yoğun rüzgara rağmen 3 gündür yangınlarla mücadele sürüyor. İzmir Yamanlar'da 3 uçak, 15 helikopter çalışıyor.

Gün içerisinde 3 yeni yangın daha meydana geldi. 8 aktif yangınla mücadele sürüyor, 4'ünün enerjisi düştü.

"Menderes'teki yangın enerji kaynaklı"

Bir tanesi İzmir Menderes'te baraj yanında. 6 uçak, 4 helikopter, 22 kara aracı ve 160 personel görevlendirdik. Bütün bunlar bizim güçlerimizin de bölünmesine sebep oluyor. Arkadaşlar buradaki yangının enerji nakil hattı kaynaklı olduğunu tespit ettiler. 16.45'te başladı, 16.55'te ilk müdahale yapıldı. Şu anda da müdahale sürüyor. Biz de buradan tekrar İzmir'e gideceğiz.

İkinci yangın Uşak Eşme'de başladı 13.19'da. 13.30'da müdahale edildi. Ormanlık alanda başladı, burada da 3 helikopter, 14 arazöz, 79 da personel görevlendirildi. İzmir Karaburun, bundan 15-20 dakika önce bunun da ihbarı yapıldı. Buraya da arkadaşlarımız şu anda planlamalarını yapıyorlar. Sonuç itibarıyla 6 ile başlamıştık,

Muğla Milas (yangını) kontrol altına alındığı için 5'e düşmüştü. Şu anda 8 aktif yangınımız var. Bunlardan 4'ünün enerjisi düşürülmüş vaziyette. Çalışmalar devam ediyor. Gece boyu devam edecek.