Henüz bilinmeyen bir nedenle zirai alanda başlayan yangın, sabah saatlerine kadar sürdü. Rüzgarın etkisiyle Gümüşyeni Mahallesi'nden Söke Argavlı Mahallesi'ne kadar yayılan yangın, gece saatlerinde rüzgarın yön değiştirmesiyle Gümüşdağ Mevkii'ne ulaştı. Gece görüşlü helikopterlerin havadan müdahale ettiği yangına, sabah saatlerinde bölgedeki tüm helikopter ve uçaklar sevk edildi. Bu arada, Muğla Milas yangınının sönmesiyle birlikte, Aydın’daki yangın bölgesinde kalan yerleşim yerlerinin korunması sağlandı.

Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Aydın Büyükşehir Belediyesi ve çevre ilçelerden gelen desteklerle yangın söndürme çalışmalarını sürdürdü. Şu anda Gümüşdağ bölgesindeki çeşitli bölgelerde yükselen dumanlara uçak ve helikopterler anında müdahale ediyor.

Gümüş Köyü Muhtarı Salih Eteş, yangının başlamasından itibaren devletin tüm imkanlarını seferber ettiğini belirtti. Eteş, "Aydın Büyükşehir Belediyesi, AFAD, UMKE, Kızılay ve çeşitli kuruluşlardan ciddi destek aldık. Ekipler havadan ve karadan söndürme çalışmaları yaparken, lojistik destek de sağlandı. Hepsine teşekkür ederim" dedi.

Dekuk Şelalesi'ne ne oldu? Yüzyıllık şelaleyi tahrip eden firmanın faaliyetleri durduruldu Dekuk Şelalesi'ne ne oldu? Yüzyıllık şelaleyi tahrip eden firmanın faaliyetleri durduruldu

Yangın bölgesinde söndürme çalışmalarına katılan tüm ekiplere teşekkür eden Eteş, "Allah hepsinden razı olsun" diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Elif Erbay