Küresel çapta en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan Whatsapp, kullanıcıların merakla beklediği, mesajlara Emoji ile cevap verebilme özelliğini kullanıma sunduğunu duyurdu. Yapılan açıklamaya göre artık Whatsapp kullanıcıları, gelen mesajlara belirlenmiş 6 adet emoji ile cevap verebilecek.

Uzun Zamandır Beklenen Whatsapp Özelliği

Uzun zamandır beklenen yani Whatsapp özelliği geldi. Kullanıcıların mesajlaşma deneyimini daha da iyileştirmek için çalışan uygulama da artık gelen mesajlara emoji ile tepki verebilmek mümkün. Başka uygulamalarda da benzeri olan bu özellik bazı Whatsapp kullanıcılarında test ediliyordu. Uzun süren test çalışmalarının ardından, bugün bu özellikle ilgili bir gelişme yaşandı. Meta şirketi bünyesinde hizmet veren Whatsapp “tepkiler” ismini verdiği bu özelliği kullanıma sunduğunu duyurdu.

Mesajlara Emoji İle Tepki Verme

Artık Mesajlara Emoji İle Tepki Verilebilecek

Meta şirketinin CEO’su Mark Zuckerberg duyurmuş olduğu bu özellik için Facebook üzerinde bir açıklama yaparak “Whatsapp’ta mesajlara emoji ile tepki vermenizi sağlayacak “tepkiler” bugün kullanıma sunuluyor.” İfadeleriyle özelliğin artık resmen hayatımızda olduğunu açıkladı. Çok uzun zamandır beklenen “tepkiler” özelliğinin ne olduğuna ve nasıl kullanıldığına bakarsak, artık gelen mesajlara 6 adet belirlenmiş emoji ile cevap vermek mümkün olacak. Tabi bazı özelliklerde yok değil Örneğin;

  • Mesajlarınız için sadece bir emoji kullanabilirsiniz,
  • Tepki ve tepki sayıları gizlenemez,
  • Silinen mesajlarla beraber verilmiş olan tepkiler de silinecek.

Nasıl Kullanılabilir?

Özellik şuan itibariyle bütün kullanıcılara ulaşmış değil, bu süreç birkaç gün ya da birkaç haftayı bulacak kadar uzayabilir. Ancak Whatsapp özelliğin nasıl kullanılacağına dair açıklama yapmayı ihmal etmedi. “Tepkiler” özelliğini kullanabilmek için cevap vermek istediğiniz mesajın üzerine basılı tutmanız ve bunun üzerine çıkan emojilerden birini seçerek göndermeniz gerekiyor.

Whatsapp’ın bu uzun süredir beklenen yeni özelliğinden bakalım kullanıcı memnuniyetleri nasıl olacak? Whatsapp uygulaması, eklemiş olduğu yeni özelliklerle kullanıcılarına çok daha iyi ve konforlu bir mesajlaşma deneyimi vadediyor. Her gün alt yapısı tamamlanarak eklenen özelliklere bir yenisi daha ekleniyor. Bir mesaja emoji özelliğinin yanı sıra farklı özelliklerin de gelmesi bekleniyor.