Vodafone Türkiye, 2023-24 mali yılının 3. çeyreğinde sürdürdüğü büyüme trendini duyurdu. Ekim-Aralık 2023 dönemini kapsayan 3. çeyrek raporuna göre, şirketin servis gelirleri 13 milyar TL seviyesinde gerçekleşti.

Vodafone, tarihin en büyük operatör anlaşmalarından birine imza atıyor -  Swipeline

Şirket, söz konusu dönemde mobil abone sayısını 24.9 milyon olarak açıklarken, Makinelerarası İletişim (M2M) dahil toplam mobil abone sayısının 29.1 milyon olduğuna vurgu yaptı. Faturalı abone sayısı ise toplam bazın %78'ini oluşturarak 19.4 milyona ulaştı. Vodafone Türkiye, genişbant teknolojilerindeki hizmet kalitesini sürekli olarak artırarak sabit genişbant abone sayısını 1.4 milyon olarak kaydetti.

Bu şifreyi artık kullanamayacaksınız! Bu şifreyi artık kullanamayacaksınız!

Sosyal Destek | Vodafone

Mobil veri kullanımı %18.7 arttı

2023-24 mali yılının 3. çeyreğinde, Vodafone Türkiye müşterilerinin toplam mobil veri kullanımı, önceki yılın aynı dönemine göre %18.7'lik bir artışla 1,227 petabyte'a ulaştı. Bu veri, şirketin mobil hizmetlerindeki talep ve kullanımın önemli ölçüde arttığını göstererek, müşterilerin mobil veriye olan ilgisini yansıtmaktadır.

Şirketin Yanımda mobil uygulaması üzerinden hayata geçirdiği Her Şey Yanımda online alışveriş platformunun ziyaret edilme sayısı 178 milyona ulaşarak dikkat çekti. Aynı dönemde, mobil finans çözümü Vodafone Pay'in kullanıcı sayısı ise 5.1 milyona ulaştı. Şirketin kişisel dijital asistanı TOBi'nin aylık tekil kullanıcı sayısı 9 milyona çıkarken, aylık sohbet sayısı da 30 milyona ulaştı.

VODAFONE

Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, 2023-24 mali yılının 3. çeyreğine ilişkin performanslarını şu sözlerle değerlendirdi: "Vodafone Türkiye olarak, başarılı bir dönemi daha geride bıraktık. Ekim-Aralık 2023 dönemini kapsayan 3. çeyrekte servis gelirlerimiz 13 milyar TL olarak gerçekleşti. Bununla birlikte, müşterilerimize en iyi dijital deneyimi yaşatmaya devam ettik. Dijital kanallarımızı kullanan aylık aktif müşteri sayımız 17.5 milyona ulaştı. Müşterilerimiz için en iyi deneyimi sunmaya ve ülkemizin dijital hedeflerine katkıda bulunmaya devam edeceğiz."