Visa ve MasterCard İsrail malı mı? Visa ve MasterCard hangi ülkenin malı, zararlı mı? Visa ve MasterCard İsrail’i destekliyor mu, İsrail’e destek veriyor mu? şeklinde araştırmalar yapan vatandaşların en çok merak ettiği konu Visa ve MasterCard hangi ülkenin olduğu konusu oldu. Markanın menşei hakkında son dönemde gündem olan konular arasında yer alıyor. Vatandaşlar İsrail- Filistin Savaşı'nın ardından İsrail markalarına karşı boykot başlattı. Bu da vatandaşların hangi markanın hangi ülkeye ait olduğuna ilişkin olduğunu merak ediyor. Peki, Visa ve MasterCard İsrail malı mı? İşte detaylar...

VİSA VE MASTERCARD İSRAİL MALI MI?

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun! 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun!

Visa ve MasterCard, Amerika Birleşik Devletleri merkezli küresel ödeme sistemleri ve finansal hizmetler şirketleridir. Her ikisi de Amerika Birleşik Devletleri'nde kurulmuş ve merkez ofislere sahiptir. Bu şirketler, kredi kartları, banka kartları ve diğer ödeme yöntemlerinin işlem altyapısını ve uluslararası finansal hizmetleri sağlamakla görevlidirler.

Visa, Visa Inc. adı altında faaliyet gösterir ve 1976 yılında San Francisco, Kaliforniya'da kurulmuştur.

MasterCard, Mastercard Incorporated adı altında faaliyet gösterir ve 1966 yılında New York, Amerika Birleşik Devletleri'nde kurulmuştur.

Her iki şirket de uluslararasıdır ve dünya genelinde kullanılan kart ödeme sistemlerinin önemli sağlayıcılarıdır. Ancak, bu şirketlerin İsrail ile doğrudan bir ilişkisi yoktur. İsrail'de de Visa ve MasterCard gibi uluslararası kredi kartları kullanılmaktadır, ancak bu kartlar İsrail'deki bankalar tarafından yerel pazarın ihtiyaçlarına göre sunulmaktadır.

VİSA VE MASTERCARD HANGİ ÜLKENİN, KİMİN, NERENİN MALI, MARKASI?

Visa ve MasterCard, Amerika Birleşik Devletleri merkezli finansal hizmet şirketlerinin markalarıdır. İşte her birinin daha fazla bilgisi:

Visa: Visa Inc. Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir finansal hizmet şirketidir. Visa, kredi kartları, banka kartları ve diğer ödeme yöntemlerinin işlem altyapısını sağlayan bir şirkettir. 1958 yılında Bank of America tarafından kurulmuştur ve merkezi San Francisco, Kaliforniya'da bulunmaktadır.

MasterCard: Mastercard Incorporated da Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir finansal hizmet şirketidir. MasterCard, kredi kartları, banka kartları ve diğer ödeme yöntemlerinin işlem altyapısını sağlayan bir şirkettir. 1966 yılında kurulmuş ve merkezi Purchase, New York'ta bulunmaktadır.

Her iki şirket de dünya genelinde finansal hizmetler ve ödeme işlemleri alanında faaliyet gösterir ve Visa ve MasterCard markaları, uluslararası kredi kartı ödeme sistemlerinin önemli bileşenleridir.