Vietnam'ın kuzeyinde cumartesi günü karaya çıkan Yagi Tayfunu can almaya devam ediyor. Son 10 yılda bölgede etkili olan en güçlü tayfunlardan biri görüldü ve hayatı felç etti.

Sırada cep telefonları ve bilgisayarlar mı var?  Siber güvenlik uzmanı Adem Taşkaya Samimi Haber’e değerlendirdi Sırada cep telefonları ve bilgisayarlar mı var? Siber güvenlik uzmanı Adem Taşkaya Samimi Haber’e değerlendirdi

Tayfunun yol açtığı sel ve heyelanlarda hayatını kaybedenlerin sayısı 69’a yükseldi. 39 kişi ise kayıp ve arama çalışmaları sürüyor. 752 kişi de afetler de yaralandı.

Dün Phu Tho eyaletinde bulunan Kızıl Nehir üzerindeki Phong Chau köprüsü, araçların geçişi sırasında çöktü. Köprünün çökmesi sonucu kaybolan 8 kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor. Başkent Hanoi'nin nehir kıyısındaki Long Bien bölgesinde ise yaşayanlar hoparlörlerle sel riski nedeniyle bölgeyi tahliye etmeye hazır olmaları konusunda uyarıldı.

Sanayi ve yerleşim bölgelerinde büyük hasarlar oluştu. Birçok köy ve yerleşim alanı da sular altında kaldı. Seller nedeniyle ülkenin kuzeyindeki pirinç tarlalarının yaklaşık yüzde 7'si yani 148 bin 600 hektarlık alan tahrip oldu, bölgede yaklaşık 50 bin evde hasar oluştu.

Editör: Uğur Kaçar