İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde yemekhane ücretlerine yapılan ani ve yüzde 200'lük zamın ardından öğrencilerin başlattığı protestolar devam ediyor. Bugün gerçekleşen protesto sırasında, güvenlik ekipleri müdahale etti ve 8 öğrenci gözaltına alındı.

YÜZDE 200 ZAM

Öğrenciler, yemek fiyatlarının 5,80 TL'den 17 TL'ye çıkarılmasını protesto etmeye devam ediyor. Zam kararına tepki gösteren öğrenciler, üniversitenin güvenlik ekiplerinin müdahalesiyle karşılaştılar.

"BU BENİM ANAYASAL HAKKIM"

Gözaltına alınan öğrencilerden biri, güvenlik ekiplerine yönelik olarak "Bu benim anayasal hakkım" dedi.

Bir başka öğrenci ise bir güvenlik görevlisine, "Çekin. Siz kimi kimden koruyorsunuz? Ben bu okulun öğrencisi değil miyim?" şeklinde tepki gösterdi.

"ÇOCUĞA İŞKENCE YAPIYORSUNUZ"

Protesto sırasında öğrencilerin müdahale anları cep telefonlarıyla kaydedildi, ancak güvenlik ekipleri bunu engellemeye çalıştı.

Gözaltına alınan bir öğrenci sürüklenerek okuldan çıkarılmaya çalışılırken, diğer öğrenciler "İşkence yapıyorsunuz çocuğa, işkence yapıyorsunuz" diyerek tepki gösterdiler. Bir güvenlik görevlisi ise bir başka öğrenciye "Lan" diyerek ses yükseltti.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde yemekhane ücretlerine yapılan yüzde 200'lük zam nedeniyle başlayan protestolar daha önce güvenlik ekipleri tarafından engellenmeye çalışılmıştı.