Antalya'nın Kemer ilçesindeki ormanlık alanda akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca süren yangına, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte havadan müdahale başladı.

Göynük Değirmendere Mahallesi'nde, mezarlık mevkisindeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı.

Yangına gece boyunca, 50'den fazla arazöz, çok sayıda su tankeri, ilk müdahale araçları ve 300'den fazla yangın söndürme ekibiyle mücadele edildi.

6 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Yangın nedeniyle dumandan etkilenen 6 kişi, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Güvenlik tedbirleri kapsamında yangın bölgesine yakın 10 konut boşaltıldı. Ayrıca, Kemer Devlet Hastanesi'nde tedavi altında bulunan 14 hasta içerisinde 12'si taburcu edilerek evlerine gönderildi, 2 hasta ise başka hastanelere nakledildi.

10 UÇAK VE 22 HELİKOPTERLE YANGINA MÜDAHALE EDİLİYOR

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ve Antalya Valisi Ersin Yazıcı, gece boyunca bölgedeki çalışmaları takip etti. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da olay yerine gelerek çalışmaları yerinde incelediği bildirildi.

Gün ağardığında havadan müdahale başladı ve yangın söndürme çalışmalarına 10 uçak ile 22 helikopter katıldı. Yangının kontrol altına alınması için ekiplerin çabaları devam ediyor.