İstanbul Küçükçekmece'de bulunan bir lastik tamircisinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle söndürüldü. Olay, Fatih Mahallesi Arda Sokak'ta, lastik tamiri yapılan 2 katlı bir iş yerinde meydana geldi. Yangının sebebi henüz belirlenemese de, yangın büyüyerek hurda lastiklerin depoya sıçramasına neden oldu.

İhbar üzerine çok sayıda itfaiye ekibi farklı ilçelerden bölgeye sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin koordineli çalışması sonucu yangın, bitişikte bulunan evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Ancak iş yeri kullanılamaz hale geldi ve binada soğutma çalışmaları devam etti.

AA-20231009-32351146-32351143-KUCUKCEKMECEDE_LASTIKCIDE_CIKAN_YANGIN_SONDURULDU

Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu da yangın bölgesine gelerek görevlilerden bilgi aldı. Mahalle sakinlerinden Cemile Şanlı ise gazetecilere, iş yerine ilişkin daha önce belediyeye ve zabıtaya şikayette bulunduğunu ve binada birçok yanıcı madde bulunduğunu iddia etti. Ayrıca, binanın yan tarafında bir engelliler okulunun bulunduğuna dikkat çekti.

AA-20231009-32351146-32351145-KUCUKCEKMECEDE_LASTIKCIDE_CIKAN_YANGIN_SONDURULDU

Binanın hemen yakınında yer alan Küçükçekmece Özel Eğitim Uygulama Okulu'ndaki öğrenciler de yangın sırasında tahliye edildi. Tahliye edilen öğrencilerin görüntüsü güvenlik kamerasına da yansıdı.