İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği hava saldırıları sonucunda Gazze'nin batısındaki Es-Susi Camisi yıkıldı. Görgü tanıklarının aktardığı bilgilere göre, İsrail savaş uçakları, Gazze'nin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı'ndaki Es-Susi Camisi'ni füzelerle hedef aldı. Saldırı sırasında ölü ve yaralıların olduğu bildirildi, ancak kesin sayı verilmedi.

6 CAMİ YIKILDI 

Bu son yıkımla birlikte İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana gerçekleştirdiği hava saldırıları sonucu yıkılan cami sayısı 6'ya yükseldi. İsrail daha önce Gazze'deki El-Yermuk, El-Emin Muhammed, Ahmed Yasin, Muhammed el-Habib ve El-Garbi camilerini vurmuştu.

Söz konusu saldırılar, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından 7 Ekim sabahı başlatılan "Aksa Tufanı" adlı kapsamlı saldırının bir parçası olarak gerçekleşti. Bu süreçte Gazze'den İsrail'e binlerce roket atıldı, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek bu noktayı ele geçirdi. Ardından İsrail içindeki yerleşim bölgelerine girmeye başladılar.

FİLİSTİN-İSRAİL SAVAŞINDA ÜÇÜNCÜ GÜN

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 493 kişinin hayatını kaybettiğini ve 2,751 kişinin yaralandığını açıkladı. İşgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde ise İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 15 Filistinlinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

İsrail basınında ise saldırılar sonucu şu ana kadar 800'den fazla İsraillinin hayatını kaybettiği ve 2,315 kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı. Bu gelişmeler, bölgedeki gerginliğin ve çatışmanın derinleştiği bir dönemde yaşanmaktadır.