Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı "Aksa Tufanı"operasyonu kapsamında birçok bölgeye saldırılar düzenlendi. İsrail ordusu, bu gelişmeler üzerine "savaş durumu alarmı" ilan ederek Gazze Şeridi'ne hava saldırıları başlatmıştı. 

Filistin-İsrail Savaşı devam ederken, İsrail, Gazze'nin ardından Suriye'yi hedef aldı. Suriye Devlet Televizyonu'nun aktardığına göre, İsrail, Suriye'de Şam ve Halep’teki havalimanlarını savaş uçaklarıyla vurdu.

Suriye Devlet Televizyonu'nun aktardığına göre; İsrail, Gazze'nin ardından rotasını Suriye çevirdi. İsrail, Suriye'de Şam ve Halep'te bulunan ana havalimanlarını füzelerle hedef aldı.

Yerel medya kanalı olan Sham FM, İsrail'in saldırısının Suriye hava savunmasının saldırıya tepki olarak başlatıldığını ifade etti.

NE OLMUŞTU?

İsrail ordusu tarafından dün yapılan açıklamada, Suriye'den İsrail topraklarına çok sayıda top mermisi atıldığının tespit edildiği belirtildi. Söz konusu açıklamada, bu top mermilerinden bazılarının İsrail topraklarına ulaştığı ve açık alanlara düştüğü ifade edildi.

İsrail güçlerinin, Suriye'den yapılan atışlara topçu bombardımanı ve havan ateşiyle karşılık verdiği de bildirildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise bu olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Orta Doğu'yu değiştireceğini" ifade etmişti.