7 Temmuz'da İspanya'da başlayan San Fermin Festivali'ne ilk günden itibaren yoğun katılım devam ediyor. Her yıl dünyanın dört bir yanından binlerce turist, boğaların 875 metrelik parkur boyunca insanları kovalamasını izlemek için İspanya'ya geliyor. Bir hafta sürecek olan festivalin açılışında beyaz kıyafetler giyiliyor ve kırmızı fular takılıyor. 

Festivalin başladığının habercisi olan fişeğin patlatılmasıyla birlikte heyecan ve coşkuyla boğa koşusu başlıyor. Her yıl yaralanmaların yanında ölümlerin de gerçekleştiği geleneksel boğa koşusunda bu yıl 10 kişi yaralandı ancak kimse boynuz darbesi almadı. 

boğa1

SAN FERMİN FESTİVALİ NEDİR? 

San Fermín Festivali, İspanya'nın Pamplona şehrinde her yıl 6-14 Temmuz aralığında gerçekleşen bir festival. İspanya'nın en ünlü ve kalabalık festvali olarak bilinen etkinliğe her yıl yüzbinlerce insan katılıyor. Dünyanın dört bir yanından Pamplona'ya gelen insanlar festival boyunca şehir sokakları boğa koşuları, müzik, dans, geleneksel kıyafetler, yerel yemekler ve çeşitli etkinliklerle karşılanırlar. 

Festivalin en dikkat çeken etkinliği ise sabah saatlerinde yapılan boğa koşularıdır. Bu koşuda, şehir sakinleri ve ziyaretçiler, boğalarla birlikte şehrin dar sokaklarında koşarak adrenalin dolu bir deneyim yaşanır. Her sabah boğaların şehirdeki bir ahırından başlayarak arenaya kadar yaklaşık 800 metrelik bir parkurda süren koşuda hedef, boğalardan kaçmak ve arenaya sağ salim ulaşmaktır. Fakat festivalin tehlikeli doğası nedeniyle, boğa koşuları ciddi riskler içerir ve her yıl birçok insan yaralanır. Bu nedenle boğa koşularına katılmak isteyenlerin önceden kondisyon olarak hazırlıklı ve çok dikkatli olmaları gerekir.