İsrail'in Gazze'ye saldırıları aralıksız devam ediyor.

İsrail savaş uçaklarının vurduğu Filistinli El Attar ailesinin 7'si çocuk 13 üyesinin cenaze namazı vakit ve yer bulunamadığından ambulans ve sedyelerde kılınabildi.

El Aksa Şehitleri hastanesi önünde kılınan cenaze namazında ailenin yakınları büyük üzüntü yaşadı.

FİLİSTİN-İSRAİL SAVAŞI: NE OLMUŞTU?

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" adını verdikleri kapsamlı bir saldırı başlatmıştı.

Bu saldırı sırasında Gazze'den binlerce roket İsrail'e atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek bu bölgeyi ele geçirmişlerdi. Silahlı gruplar daha sonra bu kapıdan İsrail içindeki yerleşim yerlerine sızdılar ve bu gelişmeler İsrail ordusunu harekete geçirdi.

Gazze'den düzenlenen saldırılar sonucunda 306 asker ve 1,400 İsraillinin hayatını kaybettiği, 3,968 İsraillinin ise yaralandığı bildirilmişti.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında bin 524'ü çocuk olmak üzere toplam 3 bin 785 kişinin öldüğünü ve 12 binden fazla kişinin yaralandığını açıklamıştı. Ayrıca, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 77 Filistinlinin öldüğü belirtilmişti.

İsrail'in saldırıları sonucunda 13 gazeteci de yaşamını yitirmişti."