İsrail'in Gazze'de artan şiddeti sınırları aşmış durumda. Son saldırılarında, Gazze'deki bir ekmek fırınını hedef aldığı bildirildi.

Hava saldırısında 20 kişi hayatını kaybetti ve onlarca kişi yaralandı. Bu saldırı sonucunda ekmek fırını kullanılamaz hale geldi.

İsrail, daha önce de Nuseyrat Mülteci Kampı'ndaki bir ekmek fırınını hedef almıştı. Durum giderek endişe verici bir boyut kazanıyor.

"FIRINLARI KASITLI OLARAK VURUYOR"

Gazze'deki hükümetin medya ofisi, İsrail'in Gazze'yi hedef alan saldırılarında "ekmek kuyruğunda bekleyen insanların önündeki" 5 fırını ve çevresini kasıtlı olarak vurduğunu belirtti

Yapılan yazılı açıklamada, İsrail bombardımanlarının, ekmek kuyruğunda bekleyen insanların bulunduğu bölgelere zarar verdiği ve vurulan fırınlar çevresinde birçok Filistinlinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı ifade edildi.

Açıklamada, İsrail'in sivilleri hedef alarak Gazze'deki insani durumu daha da kötüleştirmeyi amaçladığı vurgulanarak, uluslararası toplumdan acil bir müdahale çağrısı yapıldı. İsrail'in suç işleme konusunda kırmızı çizgisi olmadığının altı çizildi.