Çanakkale'de alevlerle mücadele ikinci gününde de devam ediyor. Çanakkale'deki büyük yangının son durumu hakkında açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, orman yangınında 8 uçak, 26 helikopter ve 2 bin 700 personelin görev yaptığını belirterek, "Yangının ilerlemesi durdurulmuş vaziyette. Düne göre daha avantajlıyız, parametreler daha iyi. Öğleden sonra resmi daha net bir şekilde görebileceğiz" dedi.

Tahliye edilen köylerde yaşayan vatandaşların durumu hakkında bilgi veren Bakan Yumaklı, 9 köyde 337 hane ve 1251 vatandaşın yaşadığını, gece boyunca bu köylere gittiklerini ve Ulupınar'da 5, Yağcılar'da 4 evin hasar gördüğünü bildirdi. 

Yangında 85 küçükbaş, 3 büyükbaş hayvan zayiatı, ayrıca 10 ahır ve ağıl hasarının söz konusu olduğunu aktaran Yumaklı, şöyle devam etti:

"Köylerden ilk etapta kronik hastalığı olan, yaşlı olan vatandaşlarımız tedbiren ki bunların sayısı 83 kişi, bu vatandaşlarımız hastanelere sevk edildi. Bunlardan sadece 8'i müşahede altında. O da kronik hastalığı bulunan ve belli bir yaş üzerinde olan vatandaşlarımız. Herhangi bir hayati tehlikesi olan bir vatandaşımız yok. Çanakkale Boğazı tek taraflı deniz trafiğine kapalıydı. Halihazırda Çanakkale Boğazı çift taraflı olarak gemi trafiğine kapatılmış vaziyette. Çünkü hava araçları yoğun şekilde su alma faaliyetlerine devam ediyor. Çanakkale-Çan yolu da tedbiren kapalı."