Atatürk'ün emriyle kurulmuştu! Harabeye döndü... Atatürk'ün emriyle kurulmuştu! Harabeye döndü...

Van YYÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül günü kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra yurttan ayrılarak Van Gölü kıyısına doğru yola çıktı.

Van Üniversitesi'ne geldikten sonra. Yeni aldığı okuluna Diyarbakırlı bir hayran. Annesiyle cep telefonuyla görüntülü görüşme yapan Kabesh, yolda bir danışma kulübesinin yanından geçti, sahildeki bir bankta oturup bir süre Van Gölü'nü izledi.

Rojin'e ait eşyalar bulundu

Daha sonra kameralara yansıyan küçük kızdan bir daha haber alınamadı. Öğrencilerin 28 Eylül'de sahilde takıldıkları sırada cep telefonları, su şişeleri ve kekler bulmasının ardından sahil güvenlik ve polis ekipleri, Van Gölü'nde arama çalışması yaparak Rokin Kabesh'e ait eşyaları buldu.

Kabaiş'in babası Nizamettin ve annesi Aygül Kabaiş'ten de üç gündür haber alınamadı. Onlar da çalışmaların gidişatını takip etmek için Diyarbakır'dan Van'a geldi.

Rojin'in babası konuştu: Kimseyle kavgası yoktu

Rojin'in babası Nizamettin Kabaiş, kızının her yerde arandığını belirterek şöyle konuştu:

Kimseyle bir düşmanlığımız yoktur. Çocuk kimseyle tartışmamıştır. Kardeşiyle, annesiyle hiçbir sıkıntısı da yoktur. Sevinerek, isteyerek geldi. Buraya getirdiğim gün çok sevinmişti. Çarşıda gezdik, yemek yedik. Buraya teslim ederken video çekmiştik. Selamlaştık, gülerek ayrıldık.

"En son annesiyle görüntülü konuştu"

Rojin’in en son annesiyle görüntülü konuştuğunu dile getiren baba Kabaiş, “Yemekten çıkarken kaybolduğu gün konuşmuşlar. Annesine kahve alacağını söylemiş. 11 dakika sürmüş konuşmaları. Annesi, kızımıza okuluna alıştın mı diye sormuş. Kızımız, alıştığını ve hoş vakit geçirdiğini söylemiş. Kendi şahsımla yurttaki arkadaşlarla görüşmedim. Müdürler görüşmüş. Onlar bana söyledi. Zaten onunla beraber yatan bir arkadaşı var. O da Mardin'lidir. İki günlük arkadaşıdır. Ona gezmeye gidelim demiş. Sahilde çakıl taşları toplayacaklardı. O da demiş ben gelmeyeceğim. Tek başına gelmiş, burada kameralarda gözüküyor. Saat 19.05’de buradan geçmiş. Ondan sonra öbür kameranın alanından çıkarken görmüyor” dedi.

Iraklı kız bulundu

Öte yandan Van'da kaybolan bir diğer kadın Iraklı Sumaye Saed'in ise bulunduğu açıklandı. 

Van Emniyet Müdürlüğü, Sumaye Saed'in İpekyolu ilçesinde bir ikamette bulunduğunu duyurdu.

Editör: Ömer Göyce