Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre, kentte kepenkler açılmadı. Sabah saatlerinde kentin yedi noktasından yürüyüşler başladı. Binlerce kişi sık sık “Abdullah Zeydan onurumuzdur” diye slogan attı.

DEM Parti de Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısını kentte düzenledi. Eş genel başkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan başkanlığında toplantının ardından yürüyüş düzenlendi.

🎥Bozdoğan-35 operasyonlarında 30 gözaltı 🎥Bozdoğan-35 operasyonlarında 30 gözaltı

Van-1

Kentteki Perihan AVM önüne gelen aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Van büyükşehir belediye eş başkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, siyaseti Leyla Zana, Başak Demirtaş, CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve CHP heyeti, SYKP Eş Başkanı Mertcan Titiz, EHP Başkanı Hakan Öztürk, TİP Başkanı Erkan Baş’ın da aralarında olduğu heyet, açıklama için Feqiyê Teyran Parkı’na doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş sonrası vatandaşlara açıklama yapıldı. Açıklama sırasında sık sık “Abdullah Zeydan onurumuzdur”, “Direne direne kazanacağız”, “Hak, hukuk, adalet” sloganları atıldı.