Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir lisenin mezuniyet töreninde yaşanan kıyafet gerginliği hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, "Yaşanmasını arzu etmediğimiz bir olay. Bakanlık olarak bu konuda ihmali, yanlışı olan kişilerle ilgili olarak gerekli incelemeleri yapacağız," dedi.

Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki bir lisenin okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet töreninde, bazı kız öğrenciler kıyafet yönetmeliğine uymadıkları gerekçesiyle alana alınmadı. Bu durum öğrenciler ve aileleri arasında büyük tepkiyle karşılandı ve olay yerine jandarma ekibi sevk edildi.

Milli Eğitimbakanı Yusuf Tekin

İKİ MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Kocaeli Valiliği, olayın incelenmesi için iki eğitim müfettişinin görevlendirildiğini açıkladı.

Bakan Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın başından itibaren incelenmesi gerektiğini belirterek, "Bizim 76 bin okulumuz var, ben üzüntü duyuyorum ve tartışmalar bu yöne evrildiği için huzursuzum. Maalesef medyada bu tür olaylar speküle edilerek veriliyor," dedi.

Tekin, olayın başlangıcında okul müdürünün öğrencilere bir kontenjan verdiğini ve kapasite doğrultusunda misafirlerin mezuniyet törenine alındığını belirtti. "Öğrenciler fazla kişi ile geldiği için yaşanmış bir olay. İlçe milli eğitim müdürümüz hızlıca olay yerine geliyor ve problemi çözüp hızlıca öğrencilerin mezuniyet törenine katılmasını sağlıyor," şeklinde konuştu. Tekin, yaşanmasını arzu etmedikleri bu olayla ilgili gerekli işlemlerin yapılacağını vurguladı.

Erdoğan'dan teğmenlere: Siz bu kılıçları kime geçiyorsunuz? Erdoğan'dan teğmenlere: Siz bu kılıçları kime geçiyorsunuz?

AF YOK

Bakan Yusuf Tekin, devamsızlıktan kalan öğrenciler için af düşüncelerinin olmadığını ifade etti. Tekin, "Çocuklarımızın üniversite hazırlık anlamında en çok faydalanabilecekleri alanın bizim okullarımız ve öğretmenlerimiz olduğuna inanıyoruz. Çocuklarımızın merdivenaltı kurslarda, çok farklı yapıların organize ettiği kurslarda eğitim öğretim adı altında kurs almasını arzu etmiyoruz," dedi.

Editör: Elif Erbay