Ürdün Kraliyet Divanı’ndan yapılan açıklamaya göre, eski Başbakan Bişr el-Hasavne, parlamento seçimlerinin ardından gelenek gereği istifasını Kral 2. Abdullah'a sundu. Kral Abdullah, Hasavne’nin istifasını kabul ederek, Cafer Hassan’a yeni hükümeti kurma görevini verdi.

Lisans eğitimini Paris Amerikan Üniversitesi’nde tamamlayan Cafer Hassan, Harvard Üniversitesi’nde kamu yönetimi ve Boston Üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans derecelerine sahip. Ürdün'de dışişleri bakanlığı ve devletin çeşitli üst düzey görevlerinde bulunan Hassan, başbakanlık görevine atanmasından önce Kraliyet Ofis Müdürü olarak çalışıyordu.

Orta Doğu'da "asabiyet" hali Orta Doğu'da "asabiyet" hali

Cafer Hassan, Kral 2. Abdullah döneminde başbakanlık görevine getirilen 14. isim oldu. Ürdün’de her parlamento seçiminin ardından hükümet, yeni bir hükümetin kurulmasına hazırlık amacıyla Kral’a istifasını sunuyor. Bişr el-Hasavne hükümeti ise 12 Ekim 2020 tarihinde kurulmuştu.

10 Eylül’de gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde, 197 yerel ve genel listeden toplam 1623 aday, parlamentonun alt kanadı olan Temsilciler Meclisi’ndeki 138 sandalye için yarıştı. Ürdün parlamentosu, Kral tarafından atanan Senato ve seçimle belirlenen Temsilciler Meclisi olmak üzere iki kanattan oluşuyor.

Editör: Ömer Göyce