Ürdün Kraliyet Divanı'nın açıklamasına göre, Kral 2. Abdullah, başkent Amman'da İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Savunma Bakanı Micheal Martin ile bir araya geldi.

Görüşmede, bölgedeki çatışma çemberinin genişlemesini önlemek için gerilimin azaltılması gerektiğini vurgulayan Ürdün Kralı, Gazze'de acil ve kalıcı bir ateşkesin sağlanmasının önemini dile getirdi. Sivillerin korunması ve Gazze'ye insani yardımın ulaştırılması konusunda da önemli bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Ürdün Kralı'ndan Gazze çağrısı

Gazze'de hava saldırısı düzenledi Gazze'de hava saldırısı düzenledi

Kral Abdullah, Gazze Şeridi'ndeki kötüleşen insani durumun ciddiyetine dikkat çekerek uluslararası toplumun acil bir şekilde harekete geçmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, işgal altındaki Batı Şeria'daki duruma da değinerek, sivil Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik saldırılarını ve Kudüs'teki ihlalleri kınadı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılar sonucunda binlerce kişinin öldüğü ve yaralandığına dair veriler paylaşılırken, enkaz altında hala binlerce kişinin olduğu ve sivil altyapının da tahrip edildiği belirtildi.