Türkiye’nin gündemini derinden sarsan olay, Fatih’te Semih Çelik isimli bir adamın sevgilisini öldürüp intihar etmesiyle başladı. Cinayetten önce eski sevgilisini de vahşice katleden Çelik'in işlediği bu korkunç cinayetler ülke çapında infiale yol açtı. Bu olaylar sırasında Kaygılaroğlu’nun verdiği sergi pozları yeniden gündeme getirilerek, oyuncuya yönelik eleştiriler hızla arttı.

Çağla Altunkaya açıkladı! Acun Ilıcalı'nın eşi hamilelik iddialarına son noktayı koydu Çağla Altunkaya açıkladı! Acun Ilıcalı'nın eşi hamilelik iddialarına son noktayı koydu

Kaygılaroğlu: "Can güvenliğim tehlikede"

Yaşanan tepkilerin ardından gazeteci Nevşin Mengü’ye konuşan Uraz Kaygılaroğlu, hem kişisel güvenliğinden endişe ettiğini hem de kamuoyunun tepkilerine saygı duyduğunu dile getirdi. Kaygılaroğlu, “Kadın cinayetlerinin son bulması adına toplumdan men edilmem gerekiyorsa, sahneye bir daha çıkmam, başka bir iş yaparım” şeklinde sert bir çıkış yaptı.

Erşan Kuneri galasında Kaygılaroğlu yer almadı

Netflix’in popüler dizisi Erşan Kuneri’nin ikinci sezon galası dün akşam gerçekleştirildi. Ancak kadroda yer alan Uraz Kaygılaroğlu, aldığı tepkiler nedeniyle galaya katılmadı. Dizinin başrol oyuncusu ve aynı zamanda yakın arkadaşı olan Cem Yılmaz ise bu duruma kayıtsız kalmadı. Yılmaz, "Uraz ne kadar üzüldüyse, biz de arkadaşları olarak en az onun kadar üzgünüz" diyerek Kaygılaroğlu'na destek verdi. Yılmaz, kadın cinayetleri hakkında da açıklamalarda bulunarak, “Sorumluların harekete geçmesini bekliyoruz” dedi.

Toplumun beklentisi ve sorumluluk

Son dönemde artan kadın cinayetleri, toplumda büyük bir rahatsızlık yaratmış durumda. Kaygılaroğlu’nun sergi pozları ve Fatih’te yaşanan olaylar bu hassas konuyu yeniden gündeme taşırken, toplumun beklentisi, sadece ünlü isimlerin değil, yetkililerin de kadın cinayetlerine karşı harekete geçmesi.

Editör: Elif Erbay