Uzun yıllar sektörde sayısız projeye imza atan Utku, özellikle Üvey Baba, Tek Türkiye, Sungurlar ve Mavi Rüya gibi popüler dizilerle adını geniş kitlelere duyurmuştu. Utku, yaşamını sürdürdüğü Kuşadası'nda vefat etti. Acı haberi, yakın dostu Buket Kutay duyurdu. Kutay, "Sevgili arkadaşımız Samim Utku vefat etmiştir. Çok üzgünüz," ifadelerini kullandı.

Samim Utku, 1950 yılında İstanbul’da doğdu. 70'li yıllarda Türk sinemasının farklı dönemlerinde aktif rol oynayan Utku, dönemin erotik film furyasında da yönetmenlik yapmıştı. Bunun yanı sıra birçok televizyon dizisinin yönetmenliğini ve senaristliğini üstlenerek, izleyicilerin gönlünde taht kurdu. Yusuf Yüzlü, Yağmurdan Sonra, Mavi Rüya gibi projelerde senaryoları ile de büyük başarılar elde etti.

Zengin filmografisi ile anılan bir kariyer

Utku’nun 1970’li yıllardan itibaren sürdürdüğü yönetmenlik kariyerinde birçok önemli proje yer alıyor. İşte Samim Utku’nun kariyerinde yer aldığı bazı yapımlar:

Bayburt Tarhunu coğrafi işaret tescili aldı Bayburt Tarhunu coğrafi işaret tescili aldı

Bizim Sokak (1998)
Gecenin Çığlıkları (1997)
Buzdan Gözler (1996)
Antika Kabadayı (1995)
Yapışık Kardeşler (1981)
Çırpınış (1980)

Ayrıca senarist olarak da önemli projelerde imzası bulunan Utku, Üvey Baba (2000), Mavi Rüya (2004) ve Canım Annem (2004) gibi yapımlarda da kalemini konuşturdu.

Editör: Elif Erbay