A Milli Takım'ın Avusturya zaferi ünlü tarihçi Prof. Dr. Erhan Afyoncu tarafından 1683'te Viyana kuşatmasıyla anıldı.

Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Afyoncu, Ay-Yıldızlılar'ın 2-1'lik zaferinin ardından yaptığı X paylaşımında "Viyana 341 yıl sonra düştü. Montella başta olmak üzere bütün futbolcularımızı tebrik ediyorum. Viyana önünde Kızılelma için can veren Merzifonlu Kara Mustafa Paşa ve bütün şehidlerimizin ruhu şad olsun." ifadelerini kullandı.

HaberTürk'teki Tarihin Arka Odası programıyla da tanınan Afyoncu, maçtan önce de "1683'te Viyana kuşatması Merzifonlu'nun taktik hatalarından dolayı uzadı ve 11 Eylül'de Viyana'nın imdadına  yardım ordusu yetişti. Viyana fethedilemedi ve bozgun başladı. İnşallah Merzifonlu’nun taktik hatalarını Montella tekrarlamaz" demişti.

Erhan Afyoncu'nun bu paylaşımları sosyal medyayı ikiye böldü. Kimi Afyoncu'yu hamasetle suçlarken binlerce beğeni de beraberinde geldi.

Amilli Takım Erhan Afyoncu

Millilerin Karadağ ve İzlanda maçları aday kadrosu açıklandı Millilerin Karadağ ve İzlanda maçları aday kadrosu açıklandı

ERDOĞAN'DAN TEBRİK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselme başarısı gösteren A Milli Futbol Takımı'nı kutladı.

Sosyal medyadan bir paylaşım yapan Erdoğan, "Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Avusturya’yı yenerek çeyrek finale yükselen A Millî Futbol Takımımızı yürekten tebrik ediyorum. Bizim Çocuklar’a şampiyonluk yolunda başarılar diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Önceki galibiyetlerde soyunma odasında takımı telefonla tebrik eden Erdoğan'ın bu kez tebrik telefonu videosu paylaşılmadı.

EURO 2024'ün son çeyrek finalisti Türkiye oldu! EURO 2024'ün son çeyrek finalisti Türkiye oldu!