Kültür-Sanat

Ünlü sanatçılar İstanbul Kültür Yolu Festivali kapsamında dünyaca ünlü sergileri ziyaret etti

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin 13. durağı olan İstanbul Kültür Yolu Festivali, birçok dünyaca ünlü sergiye ev sahipliği yaptı. Festivalde yer alan Frida Kahlo’nun Günlükleri, Picasso’dan Seramiğe Bir Serüven, Warhol’un Dünyası - Pop Art’in İkonu, Leonardo Da Vinci - Rönesans Dehası ve Sebastiao Salgado’nun Genesis sergileri, her gün binlerce sanatseveri ağırladı. Festival kapsamında düzenlenen etkinliklere katılan sanatçılar sergileri gezdi.

Abone Ol

Ünlü şarkıcı Fatma Turgut, Andy Warhol’un pop art eserlerinin yer aldığı Atatürk Kültür Merkezi'ndeki “Warhol’un Dünyası - Pop Art’in İkonu” sergisini ziyaret etti. Warhol’un ikonik eserlerini inceleyen Turgut, sergiden büyük bir hayranlıkla ayrıldı.

Festivalin en çok ilgi gören sergilerinden biri olan “Frida Kahlo’nun Günlükleri” sergisi ise Grand Pera’da sanatseverlerle buluştu. Sergiyi gezenler arasında yer alan ünlü sanatçı Aşkın Nur Yengi, Kahlo'nun yaşamına dair derin izler taşıyan eserlere hayran kaldı.

Belgesel fotoğrafçılığı ve aktivistliği ile tanınan Sebastiao Salgado'nun Genesis sergisi ise Tophane-i Amire’de sergilendi. Ziyaretçiler arasında yer alan ünlü rapçi Norm Ender, Salgado’nun etkileyici siyah-beyaz fotoğraflarını yakından inceledi. Salgado'nun eserleri, dünyanın az gelişmiş bölgelerindeki yoksulluk, açlık ve göç gibi zorlu yaşam koşullarını gözler önüne seriyor.

Festival sona erse de sergiler sanatseverlerle buluşmaya devam edecek. Frida Kahlo sergisi 26 Ekim’e kadar ziyaret edilebilirken, Picasso, Andy Warhol ve Salgado sergileri 31 Aralık’a kadar açık kalacak. Leonardo Da Vinci sergisi ise 15 Ocak 2025’e kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.