Suç örgütü lideri hakkındaki soruşturma tamamlandı Suç örgütü lideri hakkındaki soruşturma tamamlandı

Ünlü oyuncu Aydemir Akbaş’ın da yakın dostu olan İbrahim Tatlıses tarafından Akbaş'ın yoğun bakıma alındığı sosyal medyada paylaşılmıştı. Entübe edilen Aydemir Akbaş'ın hayatını kaybettiği duyuruldu.

Aydemir Akbaş yaklaşık bir yıldır kanserle mücadele ediyordu. Evinde baygın bulunan Akbaş hastaneye kaldırılmıştı. Kaldırıldığı hastanede entübe edilen Türk sinemasının usta adı Aydemir Akbaş daha fazla direnemedi ve hayatını kaybetti.  Aydemir Akbaş, uzun bir süredir kanserle savaşın ardından yoğun bakımdan çıkamadı ve 88 yaşında aramızdan ayrıldı.

Akbaş'ın vefatının ardından İbrahim Tatlıses sosyal medyada bir paylaşım daha yaptı. İbrahim Tatlıses Aydemir Akbaş ile çekilmiş fotoğrafını paylaşarak ''45 yıllık dostum ağabeyim Aydoşum mekanın cennet olsun'' notunu düştü.

Aydemir Akbaş Kimdir?

Aydemir Akbaş Arnavut bir baba ve Sürmeneli bir annenin oğlu olarak dünyaya geldi.

1936 yılında İstanbul Feriköy'de gözleri açan Akbaş Galatasaray Lisesi'nde eğitim gördü. Kısa bir süre gazetecilik yapan Akbaş sonrasında tiyatroya adım atarak Gülriz Sururi, Ayfer Feray, Nisa Serezli, Ali Poyrazoğlu gibi önemli tiyatro isimleriyle birlikte çalıştı.

Aydemir Akbaş "Keşanlı Ali Destanı", "Direkler Arası", "Zilli Zarife", "Ferhat ile Şirin" gibi birçok oyunda sahneye çıktı.

1968 yılında 7. Kocalı Hürmüz oyununda, 1969'da ise "Nikâh Kağıdı" ve "Düşenin Dostu" oyunlarında oynandı. Aynı zamanda birçok tiyatroda yönetmenlik görevini üstlenen Akbaş sinema kariyerinde de önemli işlere imza attı.

Aydemir Akbaş, sinema kariyerine 1964 yılında Atıf Yılmaz'ın yönettiği "Keşanlı Ali Destanı" filmiyle başladı. Yılmaz Güney'in filmlerinde de rol alan ünlü oyuncu 1974 yılında Yeşilçam'ın da unutulmaz isimlerinden biri oldu. İlerleyen yıllarda ise İbrahim Tatlıses ile birlikte yaptığı çalışmalar ve Şafak Sezer ile "Kolpaçino" projesi ünlü oyuncuyu kuşaktan kuşağa tanınır bir isim haline getirdi.

Aydemir Akbaş, 100’ü aşkın karakter ile hayatımızda yeri olan usta oyuncu, komedi dünyasının unutulmaz isimleri arasına adına yazdırmayı başarmıştı.

Editör: Uğur Kaçar