İddialara göre, İmralı Cezaevi'nde hükümlü bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan'a, Irak Kürdistanı'ndaki Kandil Dağları'nda konuşlu PKK liderleriyle telefonda görüşme izni verildi. İddiayı doğrulayan kaynaklardan biri, Öcalan’ın PKK liderlerine silah bırakma zamanı geldiğini söylediğini öne sürdü. Bu gelişmelerin ardından Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ulusal bütünlüğüne karşı bir komplo kurulduğunu ifade etti.

TSK yine göz doldurdu! Atış Serbest 2024'te hedefler tam isabet... TSK yine göz doldurdu! Atış Serbest 2024'te hedefler tam isabet...

Özdağ'ın sert açıklamaları

Zafer Partisi lideri Özdağ, PKK ile yapılacak herhangi bir uzlaşmanın Türkiye'nin bölünmesine zemin hazırlayacağını vurguladı. Özdağ, Türkiye’nin Suriye ve Irak’taki güvenlik operasyonlarına son vermek anlamına gelecek bu uzlaşının, bölgedeki PKK ve YPG yapılanmalarının devletleşmesine izin vereceğini iddia etti.

Özdağ, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"İmralı’da hapishanede bulunan Öcalan’a Kandil’deki PKK’lılar ile konuşma izni verilmiş. Öcalan, PKK’lılara silahları bırakmayı konuşmanın zamanının geldiğini söylemiş. Türkiye’ye yine bir tuzak kuruluyor.

1) PKK ile uzlaşmak demek, Suriye’de PKK/YPG’nin devlet kurmasına izin vermek demek.
2) PKK ile uzlaşmak demek, Kilit Pençe harekatı ile amaçlanan Kuzey Irak ve Kuzey Suriye arasında Türkiye ile Irak’ın doğrudan temas kuracağı bir coğrafya oluşturma çabalarını sonlandırmak demek.
3) PKK ile uzlaşmak demek, Türkiye’nin çok uluslu bir yapıya dönüşmesini anayasal olarak geçmesini kabul ederken, PKK’nın Suriye’de devlet kurmasını ve Irak’ın bölünerek kuzeyinde Kürdistan devletinin kurulmasını kabul etmek demek.
4) PKK ile uzlaşmak demek, zamana yayılmış parçalanma demek. Zafer Partisi terör ile el sıkışmayacak, demografik işgali kabul etmeyecek, Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin yıkılmasına izin vermeyecek."

Editör: Elif Erbay