Bu yıl 31.si düzenlenecek Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali vatandaşlar tarafından ilgiyle bekleniyor. Altın Koza Film Festivali ne zaman başlayacak, Altın Koza Film Festivali jüri üyeleri kim oldu soruları merak konusu oldu. 

Adana'nın kültürel mirasının en önemli etkinliklerinden biri olan Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, bu yıl 31. kez sanatseverlerle buluşacak. Türkiye'nin en prestijli film festivallerinden biri olan Altın Koza, her yıl olduğu gibi bu yıl da hem ulusal hem de uluslararası sinema dünyasının dikkatini üzerine çekiyor. Festival, sanatseverlerin büyük bir merakla beklediği bir etkinlik olarak, Türkiye’nin dört bir yanından gelen sinemaseverlere unutulmaz anlar yaşatmaya hazırlanıyor.

Altın Koza Film Festivali Ne Zaman Başlayacak?

Bu yıl 23 -29 Eylül 2024 tarihleri arasında düzenlenecek prestijli festivalde En İyi Film Ödülü için 1 milyon 500 bin TL para ödülü verilecek. 

Ulusal Uzun Metraj Film yarışmasında verilecek bu ödül için başvurular 16 Ağustos 2024 günü son bulacak. 

"Gerçek Hayvanların Anatomi Sergisi" ilgililerini bekliyor "Gerçek Hayvanların Anatomi Sergisi" ilgililerini bekliyor

Altın Koza Film Festivali Jüri Üyeleri Kim Oldu?

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin merakla beklenen jüri üyeleri belli oldu. 

Başkanlığını Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın yapacağı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın jürileri;  oyuncu Mehmet Aslantuğ, oyuncu Serenay Sarıkaya, yazar ve senarist Nermin Yıldırım,  Mustafa Kara ile kurgucu Ayris Alptekin ve küratör Müge Turan oldu.

Bu yıl festivalin onur ödülleri de Türk sinemasının iki önemli ismine takdim edilecek. Usta oyuncu Demet Akbağ ve başarılı oyuncu Uğur Polat, festivalin onur ödüllerine layık görülen isimler oldu. 

Editör: Elif Erbay