Dünya

Ülkeyi ziyaret eden ikinci Papa oldu...Papa Francis, Doğu Timur'da!

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, 12 günlük Asya Pasifik turuna devam ediyor. Papa Francis, Filipinler ile başladığı Asya Pasifik turunda Papua Yeni Gine’den sonra Doğu Timor’a geldi ve resmi törenle karşılandı.

Abone Ol

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, 12 günlük Asya Pasifik turuna devam ediyor. Papa Francis, Filipinler ile başladığı Asya Pasifik turunda Papua Yeni Gine’den sonra Doğu Timor’a geldi. 3,5 saatlik uçuşun ardından Dili’de bulunan Presidente Nicolau Lobato Uluslararası Havaalanı'na vararak turunun son durağına ulaştı.

Papa Francis, havalimanında Doğu Timor Devlet Başkanı José Manuel Ramos-Horta ve Başbakan Xanana Gusmao tarafından karşılandı. Karşılamada ülkenin 14 belediyesini temsil eden geleneksel kıyafetli 14 kişi de yer aldı.

Papa Francis'e havalimanında geleneksel Doğu Timor atkısını hediye edildi. Havalimanından sonra Devlet Başkanlığı Sarayı’nda resmi tören düzenlendi.

Ziyaret eden ikinci Papa

Ülkeyi, Endonezya işgali sırasında 12 Ekim 1989'da  Papa 2. John Paul ziyaret etmişti. Papa Francis, Doğu Timor'u ziyaret eden ikinci Papa oldu. Böylece Doğu Timor'un Endonezya’dan bağımsızlığını kazandığı 2002’den bu yana ziyaret eden de ilk Papa olarak tarihe geçti.