EURO 2024 son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 yenen A Milli Takım'ın gollerini atan Merih Demiral hakkında UEFA soruşturma başlattı. Milli futbolcu, gol sevincinde bozkurt işareti yapmıştı.

UEFA'DAN DİSİPLİN SORUŞTURMASI

UEFA'nın açıklamasında, "2 Temmuz 2024'te Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası Son 16 Turu Avusturya-Türkiye maçıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın iddia edilen uygunsuz davranışları nedeniyle UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca soruşturma açılmıştır. Konuyla ilgili ilerleyen günlerde daha detaylı bilgi verilecektir," denildi.

MERİH DEMİRAL NE DEMİŞTİ?

Merih Demiral, gol sevincinde bozkurt işareti yapması hakkında şunları söyledi: "İki gol attığım için çok mutluyum. Aklımda bir gol sevinci vardı ve onu yaptım, Türklükle alakalı. Türk olduğum için çok gurur duyuyorum, o yüzden golden sonra bunu iliklerime kadar hissettim. Öyle bir şey yapmak istedim ve yaptığım için çok mutluyum. Bütün taraftarlarımız bizimle gurur duyuyor. Tribünde yapan taraftarlarımızı gördüm ve onları gördükten sonra daha çok yapasım geldi, çok mutluyum. Türkiye'de hepimiz Türk'üz ve Türk olmaktan gurur duyuyorum, bunu her seferinde belirtiyorum. Bu yüzden gol sevincini öyle yaptım. Gayet normal, Türk taraftarlarımız da bizimle gurur duyuyor. İnşallah yapmaya devam ederiz. Herhangi bir mesaj yok, sadece ne kadar gururlu ve mutlu olduğumu göstermek istedim."

 

Editör: Yağız Atay