Maçın başından itibaren üstün bir oyun sergileyen Millî Takımımız, Adnan Efe Fettahoğlu'nun 10. ve 12. dakikalarda kaydettiği gollerle öne geçti. İlk yarının sonlarına doğru Emin Eren Sayar, 40. ve 43. dakikalarda attığı gollerle farkı daha da açtı ve devre 4-0 Millî Takımımız lehine tamamlandı.

Benfica’nın sihirbazı Kerem Aktürkoğlu Benfica’nın sihirbazı Kerem Aktürkoğlu

İkinci yarıda da oyun disiplininden kopmayan Türkiye, 62. dakikada Ada Yüzgeç ve 75. dakikada Hasan Yakup İlçin’in golleriyle skoru belirledi. Maç sonunda sahadan 6-0 galip ayrılan U16 Millî Takımımız, turnuvanın finaline çıkmayı garantiledi.

Turnuvanın diğer maçında Özbekistan, Kırgızistan'ı 6-1 mağlup ederek finale yükselen bir diğer ekip oldu. Türk Devletleri U16 Futbol Turnuvası’nda final maçı Türkiye ile Özbekistan arasında oynanacak. Üçüncülük maçında Türkmenistan ile Gürcistan, beşincilik mücadelesinde ise Azerbaycan ile Kırgızistan karşı karşıya gelecek. Turnuva 6 Ekim Pazar günü sona erecek.

U16 Millî Takımımızın Aday Kadrosu

Kaleciler: Cem Efe Eroğlu (Altınordu), Sadullah Yiğit Kabakuşak (Antalyaspor A.Ş.), Tolga Sancak (Göztepe A.Ş.)

Defans: Hasan Mert Tuncel (Beşiktaş A.Ş.), Yağız Fikri Şen (Fenerbahçe A.Ş.), Bilal Demirağ (Altınordu), Ramazan Özçelik (Antalyaspor A.Ş.), Vatan Karanfil (Antalyaspor A.Ş.), Kerem Biçer (Beşiktaş A.Ş.), Üveys Yasir Satık (Antalyaspor A.Ş.), Emirhan Çolak (Beşiktaş A.Ş.)

Orta Saha: Efe Seçil (Tümosan Konyaspor), Emirhan Ateş (Fenerbahçe A.Ş.), Necati Oğulcan Yançel (Galatasaray A.Ş.), Yunus Eymen Eğri (Beşiktaş A.Ş.), Hasan Yakup İlçin (Antalyaspor A.Ş.), Adnan Efe Fettahoğlu (Fenerbahçe A.Ş.), Mustafa Duru (Altınordu), Kerem Gündüz (Fenerbahçe A.Ş.), Ali Demirbilek (Antalyaspor A.Ş.), Yiğit Metin Yumak (Göztepe A.Ş.), Güven Atalay (RAMS Başakşehir FK), Güneş Nefes Özdemir (Beşiktaş A.Ş.), Baran Yolaçan (Altınordu)

Forvet: Ada Yüzgeç (Galatasaray A.Ş.), Emin Eren Sayar (Fenerbahçe A.Ş.)

Editör: Elif Erbay