Tüm sosyal medya takipçileri artık Twitter’ın CEO’sunun Elon Musk olduğunu öğrendi. Elon Musk gündemi daha sıcakken, bu günlerde de platforma eklenecek olan 4 tane yeni özellik gün yüzüne çıkmış oldu. Meraklı bir geliştirici tarafından ortaya çıkan bu özelliklerden biri de tweetlere hem fotoğraf hem de video ekleme özelliği oldu.

Elon Musk İle Gelen Yenilikler

Geçtiğimiz günlerde Elon Musk’ın Twitter’ı almak için yaklaşık 44 milyar dolarlık bir anlaşma imzaladığını duymuştu. Ünlü CEO başa geçer geçmez birçok yenilik duyulmaya başlandı. En son duyurulan özellik haberi ise platform üzerinden artık tweet düzenleme seçeneğinin olacağıydı. Artık Twitter, yeni özellikler eklemek için çalışıyor. Twitter’de Dylan Roussel tarafından ortaya çıkartılan özellikler için de, profile zamir ekleme, durum gösterme gibi eklentiler de var.

Twitter’a Gelecek

Twitter’a Gelecek Olan Yeni Özellikler

Twitter yeniliğe sıcak bakıyor. Bu yüzden android uygulama geliştiricisi olan Roussel tarafından bazı özellikler keşfedilmiş oldu. Bunlardan biri de bir tweete aynı anda fotoğraf ve video eklenmesi özelliği dir. Kullanıcılar bu özelliği uzun zamandır bekliyordu. O yüzden beklentiyi karşılayacak bir özellik olacak Fakat şimdilik birden fazla video eklenip eklenmeyeceğini bilmiyoruz. Bununla ilgili bir açıklama henüz gelmedi.

Tweetlere Ödül Verebilme Özelliği

Ortaya çıkan bir başka özellikte tweetlere ödül verebilme seçeneği oldu. Bunun nasıl çalışacağı henüz bilinmiyor fakat atılan tweetlerin altındaki bir butonla yapılacağını söyleyebiliriz. Bir başka yeni özellik ise profiller için geçerli olacak. Hatta bir değil iki özellik diyebiliriz. Birincisi profile durum ekleme özelliği, bir diğeri ise profile zamir ekleme özelliği olacak. Durum ekleme özelliği diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi, o an Twitter kullanıcısının ne yaptığını nasıl durum olarak ekleyebileceği ile ilgilidir. Zamirler hakkında ise henüz çok fazla bir bilgi yok.

Twitter kullanıcıları bu özellikleri zaten bekliyorlardı. Elon Musk’ın gelişi ile beraber, şirkette yenilikler söz konusu olacağa benziyor. Bakalım bu özellikler eklendiğinde kullanıcılar ne ölçüde memnun kalacaklar.