Türkiye’nin ilk astronotu olacak olan Albay Alper Gezeravcı, 17 Ocak’ta Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) gidecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından Alper Gezeravcı’nın yer aldığı bir video paylaştı.

Kalben gözaltına alınmıştı: Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı Kalben gözaltına alınmıştı: Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Alper Gezeravcı Kimdir ?
Alper Gezeravcı, 2 Aralık 1979’da Mersin’de doğdu. Türk Hava Harp Okulu’nda elektronik mühendisliği okudu ve ayrıca ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü’nde yüksek lisans yaptı. Türk Hava Kuvvetleri’nde 21 yıllık tecrübeye sahip F-16 pilotu olan Gezeravcı, Nisan 2023’te Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye’nin ilk astronotu olarak duyuruldu.

Alper Gezeravcı 3

Gezeravcı, 2023 yılının son çeyreği için planlanan SpaceX Axiom Space-3 misyonu kapsamında uzayda 14 gün geçirecek. Kennedy Uzay Merkezi’nden diğer üç uluslararası astronotla birlikte Crew Dragon ile uçması planlanıyor. Gezeravcı, uzayda Türk bayrağını dalgalandıracak ve Türkiye’nin uzaydaki gücünü gösterecek.

Gezeravcı, uzaya gitmeden önce yaptığı açıklamada, “Bu benim için bir onur ve bir sorumluluk. Türkiye’nin uzaydaki ilk temsilcisi olmak, benim için bir hayal. Bu hayali gerçekleştirmek için çok çalıştım ve çalışmaya devam ediyorum. Uzaya gittiğimde, Türkiye’nin gururunu yaşayacağım. Uzayda yapacağım çalışmalar, Türkiye’nin uzay bilimine katkı sağlayacak. Uzayda, Türkiye’nin sesi olacağım.” dedi.

Alper Gezeravcı 2

Gezeravcı, 17 Ocak’ta uzaya çıkacak ve 31 Ocak’ta yeryüzüne dönecek. Gezeravcı’nın uzay macerası, Türkiye’de ve dünyada canlı olarak yayınlanacak. Gezeravcı, Türkiye’nin uzaydaki ilk adımını atacak ve Türkiye’nin uzay vizyonunu gerçekleştirmek için bir ilham kaynağı olacak