Medtronic tarafından 25 milyonu fiziki yatırım olmak üzere, toplamda 65 milyon dolara mal olan merkez, dünyanın en kapsamlı tıp eğitim merkezlerinden biri olarak gösteriliyor.

Prof. Dr. Memişoğlu, açılış konuşmasında, sağlık hizmetlerinin kalitesini artıracak bu tür yatırımların Türkiye’nin sağlık sektöründe bölgesel liderliğini pekiştirdiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin sadece sağlık hizmeti sunmakla kalmayıp, sağlık eğitimi ve bilimsel gelişmeleri de bölgedeki ülkelere ihraç edebileceğini belirtti.

Merkezin, dünyada Medtronic tarafından kurulan altı eğitim merkezi içinde en büyük ve teknolojik olarak en gelişmiş olanı olduğunu vurgulayan Memişoğlu, yurt dışından birçok sağlık profesyonelinin eğitim almak için bu merkeze geldiğini söyledi. 

Yeni trend "Annelik Estetiği" Yeni trend "Annelik Estetiği"

Türkiye'nin sağlıkta, özellikle insan gücünün kalitesiyle bölgesinde lider bir ülke olduğuna da dikkat çeken Prof. Dr. Memişoğlu, “Üstelik bunun bilgisi ve eğitimini de verebilecek kapasitede altyapısı olan bir ülke haline geldik. Bu global yatırımı da bilgiye dönüştürmemiz lazım. Bilim insanları ülkemizde bu tür yerlerde eğitim verdiği gibi aynı zamanda üretip ekonomik olarak da kendilerine yol çizmelerini bekliyoruz. Ülkemize bu yatırımı yapıp Türkiye'yi bir eğitim üssü, merkezi yaptıkları için Medtronic'e özellikle teşekkür ediyorum. İki gündür Azerbaycan'da Türk devlet ve teşkilatlarının sağlık bakanları ile toplantılardaydık. O coğrafya da bizden çok şey bekliyor. İnsanlığa bu bölgelerde de faydası dokunacak çalışmalar yapacağız" dedi.

Tansiyon hastalarına müjde: İlaçsız tedavi

Medtronic Türkiye, Rusya, Orta Doğu ve Orta Asya (TURMECA) Bölge Başkanı Ayhan Öztürk ise merkezin sağladığı teknolojik yeniliklere dikkat çekerek, ilaca dirençli hipertansiyon gibi kronik hastalıkların tedavisinde yeni teknolojilerin kullanılmaya başlandığını belirtti. Öztürk, "Bu merkezde eğitim alan sağlık profesyonelleri, dünya çapında çığır açacak tedavi yöntemlerini öğrenme fırsatı buluyor" dedi.

Merkezde, sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) teknolojileriyle sağlık eğitimlerinin verildiğini belirten Öztürk, özellikle cerrahi ve kardiyoloji gibi alanlarda yapılan simülasyon eğitimlerinin tıbbi başarı oranlarını artıracağını kaydetti. Ayrıca, merkezde yoğun bakım simülasyonlarıyla hekimlerin stres altındaki karar alma süreçlerinin geliştirildiğini söyledi.

"Doktorların yüzde 60'ı yurt dışından"

İstanbul'daki bu merkezin, yılda 10 bin sağlık profesyoneline eğitim verebileceğini belirten Öztürk, eğitim alanların yüzde 60’ının yurt dışından geldiğini ve bunun Türkiye için büyük bir hizmet ihracatı anlamına geldiğini ifade etti.