İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, geçici koruma kapsamında bulunan Suriyelilerin kimlik bilgileri sızdırıldığı iddiaları sonrası açıklama yaptı.

Göç İdaresi Başkanlığından yapılan açıklamada, verilerin güncel olmadığı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtilerek, “Ülkemizde geçici koruma kapsamında bulunan Suriyelilerin kimlik bilgilerinin sızdırıldığına ilişkin iddialar hakkında açıklama yapma ihtiyacı ortaya çıkmıştır.

Söz konusu bilgiler incelenmiş ve Göç İdaresi Başkanlığımızdaki güncel bilgilerle uyuşmayan bilgilerin yer aldığı tespit edilmiştir. Bu nedenle bu verilerin hangi yıllara ait olduğunun, hangi kaynaktan, hangi tarihte alındığının belirlenebilmesi ve kamuoyuna sağlıklı bilgi verilmesi için geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Suriyeli Ahmet Sabra ve minik kızı Şeza Sabra’dan Türk milletine mesaj Suriyeli Ahmet Sabra ve minik kızı Şeza Sabra’dan Türk milletine mesaj

EN ÇOK SURİYELİ HANGİ ŞEHİRDE?

Kayseri'de yaşanan göçmen ve yabancı karşıtı çirkin provokasyonlardan sonra Türkiye'deki Suriyelilerin sayısı yeniden gündeme geldi.

Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi'nin verilerine göre Türkiye'de geçici koruma statüsüne sahip, kayıtlı 3 milyon 112 bin 683 Suriyeli bulunuyor.

Geçici koruma statüsüyle Türkiye'de bulunanlar dışında bir de ikamet izni ile Türkiye'de yaşayan Suriyeliler var. Bu izinle Türkiye'de bulunan Suriyelilerin sayısı ise 76 bin 842.

41 Stk’dan Suriyeli Sığınmacılar Bildirisi Gaziantep

İstanbul, ülkede en büyük Suriyeli nüfusuna sahip kent. Mega şehirde, 530 bin 506 geçici koruma statüsündeki Suriyeli yaşıyor.

Erdoğan: "Cinnet haliyle karşı karşıyayız" Erdoğan: "Cinnet haliyle karşı karşıyayız"

İstanbul'u Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay, Adana, Mersin, Bursa, Konya, İzmir ve Ankara takip ediyor.

Gaziantep'te 429 bin 855, Şanlıurfa'da 272 bin 788, Hatay'da 257 bin 90, Adana'da 218 bin 220, Mersin’de 201 bin 521, Bursa’da 171 bin 457, Konya’da 121 bin 947, İzmir’de 119 bin 671, Ankara’da ise 89 bin 743 Suriyeli yaşıyor.

Türkiye'de en az Suriyelinin yaşadığı kent ise sadece 8 Suriyeliyi barındıran Hakkari.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Esad'ın görüşmesi "biraz zaman alacak" Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Esad'ın görüşmesi "biraz zaman alacak"