Türkiye Komünist Hareketi - Atılım'a eski "yoldaşları" tarafından parti binasında sopalı baskın düzenlendi.

Van'da kaybolan Rojin'den 9 gündür haber alınamıyor Van'da kaybolan Rojin'den 9 gündür haber alınamıyor

X hesabından baskın anlarının görüntülerini paylaşan Türkiye Komünist Hareketi - Atılım "Partimizin Bakırköy İlçe Örgütüne bugün gerçekleştirilen saldırıya dair görüntüleri sol, sosyalist ve devrimci kamuoyu ile paylaşıyoruz. Partimizin hiçbir saldırıya boyun eğmeyeceğini ve tüm saldırılardan hesap soracağımızı bir kez daha ilan ederiz" ifadelerini kullandı.

Baskın sırasında "Kapıyı açın, direndiğiniz için bedelini ödersiniz" tehdidi karşısında içerdeki bir partilinin "Açmıyorum 4. kongre iradesinin yanındayım" dediği duyuldu. Paylaşım kısa sürede sosyal medyada yayıldı ve sopalı baskın anları viral oldu. 

Türkiye Komünist Partisi - Atılım Nedir?

Türkiye Komünist Partisi’nin 2014’tebölünerek bir süreliğine Komünist Parti (KP) ile Halkın Türkiye Komünist Partisi (HTKP) adlarını kullanan iki ayrı grubun ortaya çıkmasından bir yıl sonra, ileriki yıllarda Türkiye İşçi Partisi (TİP) adını alacak olan HTKP’den de bir grup ayrılarak Türkiye Komünist Hareketi’ni (TKH) kurmuştu.

Bir süredir TKH içinde “Türkiye Komünist Hareketi-Atılım” adını kullanan Genel Merkez’e muhalif grup, partinin 4. Kongresini yapmasını talep ediyor. Genel Merkez ise muhalif grubun partiden ihraç edildiğini ancak halen partinin adını ve logosunu kullanmaya devam ettiğini savunuyor.

Jean-Luc Mélenchon Kimdir? Fransa seçim zaferinin ardından "Enternasyonel" söyledi Jean-Luc Mélenchon Kimdir? Fransa seçim zaferinin ardından "Enternasyonel" söyledi