Gündem

Türkiye gündemine oturan ''Kriminal hakime'' ve suç ortağı ihraç edildi

Samimi Haber’in edindiği bilgiye göre Adana ve Edirne Adliyesi'nde görev yaptığı sırada rüşvet, şantaj, tehdit ve uyuşturucu partileri gibi bir dizi skandala karışan Hakime Gül A. ve suç ortağı Savcı Fatih A. ihraç edildi. HSK tarafından tüm iddialar ise soruşturuluyor.

Abone Ol

Kriminal hakim Gül A., akaryakıt kaçakçılığı suçundan yargılanan kişiden beraat etmesi karşılığında 500 milyon TL talep etmişti. Olaya, suç ortağı olarak dahil ettiği Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan da duruşmanın savcısı olmuştu.

Osmaniye Asliye Ceza Mahkemesinde "Akaryakıt kaçakçılığı" iddiasıyla yargılanan Gül A.'nın; sanıktan beraat etmesi karşılığında 500 milyon rüşvet aldığı soruşturma dosyasında yer almıştı. Gül A.'nın yargılaması olan kişiye Edirne’de birlikte görev yaptığı Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan'ın duruşmada beraat mütalaasında bulunup beraat kararı verdireceğini belirterek 500 milyon talep ederek parayı elden teslim aldığı, o Cumhuriyet Savcısı'nın da yargılanan sanık hakkında beraat kararı verilmesi yönünde talepte bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Beraat mütalaasının verildiği celse karar verilmeyip sonraki celsede başka bir Cumhuriyet Savcısının mahkemede görevli olması nedeniyle de sanığın ceza aldığı ortaya çıkmıştı. Sanığın Hakim Gül A.'ya hem para verip hem de ceza aldığını söylemesi üzerine ise kadın hakimin "Kafaya takma, istinaf sürecinde beraat kararı çıkartırız" dediği iddia edilmişti.