Türkiye geneli hava durumu tahminleri (13 Eylül 2024) Türkiye geneli hava durumu tahminleri (13 Eylül 2024)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin durumu tahminlerini yayınladı. Yayınlanan tahminlere öre bugün hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise Akdeniz kıyıları ile yurdun doğu kesimlerinde hafif ve ara sıra orta kuvvette esmesi beklenirken İstanbul ve Kırklareli'nin Karadeniz kıyılarında kısa süreli 30 ila 50 km hızla kuvvetli eseceği ön görülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava tahminlerine göre ise; ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Ege'nin kuzeydoğusu, Göller Yöresi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve kuzeydoğusu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısının yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji; ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar gibi tüm yaşanabilecekler için uyarıda bulundu. Vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı.

Editör: Uğur Kaçar